1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dünyanın En İyileri Arasında
Dünyanın En İyileri Arasında

Dünyanın En İyileri Arasında

Dünyanın en iyileri arasında yer alan daü işletme ve ekonomi fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor

A+A-

İşletme ve Ekonomi alanında dünyanın önde gelen fakülteleri arasında yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, dünyanın en etkin akademisyenleri listesinde yer alan öğretim üyeleriyle, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde yeni öğrencilerini bekliyor. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanına 9,000’e yakın başarılı mezun vermiş olan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin Foundation for International Busines Administration Accreditation (FIBAA) akreditasyonu bulunuyor. 4 bölüm, 15 lisans programı, 24 yüksek lisans programı ve 4 doktora programıyla eğitim veren DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin aynı zamanda The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) ve European Consotrium for Political Research (ECPR) üyelikleri de bulunuyor.

Times Higher Education 2021 Dünya Üniversite Sıralaması, İşletme ve Yönetim, Muhasebe ve Finans, Ekonomi ve Ekonometri konularında önde gelen üniversiteleri yayınladı. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, bu sıralamada ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi ile 401-500 bandında birlikte yer aldı. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, ShanghaiRanking Dünya Üniversiteler Akademik Sıralaması 2021’de İktisat Bilimleri alanında Kıbrıs adasından yer
alan tek fakülte olma özelliğini taşıyor. Türkiye üniversiteleri arasından ise yalnızca Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve DAÜ listeye girme başarısını gösterdi. Dünyanın En İyileri Arasında DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin uluslararası başarıları bununla da sınırlı değil. Üç yüksek lisans programı, küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendiren derecelendirme kuruluşu Eduniversal’ın 2021 yılı için hazırladığı raporda en iyi ilk 200 yüksek lisans programı listesinde yer alırken, bu değerlendirmede 154 ülkeden yaklaşık 4,000
okulun 22,000’den fazla programı incelendi. Sıralamaya göre; DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin Ekonomi ve Bankacılık Finans Bölümleri ortak yüksek lisans programı olan Enerji Ekonomisi ve Finans Yüksek Lisans Programı, Enerji ve Doğal Kaynaklar alanında Avrasya ve Ortadoğu bölgesinde 5. sırada, Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans programı Kurumsal Finans alanında Avrasya ve Ortadoğu bölgesinde 10. sırada ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı Ekonomi alanında Avrasya ve Ortadoğu bölgesinde 10. sırada yer aldı.

Dünyanın En Etkin Akademisyenleri

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Balcılar, dünyanın ekonomi alanındaki en önemli yayın ve araştırmacı veri tabanı olarak gösterilen “Research Papers in Economics – Ekonomi Alanında Araştırma Makaleleri (RePEc)” tarafından gerçekleştirilen en etkili araştırmacılar sıralamasında, son 10 yıllık yayınlara göre %0,27’lik dilime girerek dünyada 163. sırada yer alma başarısını gösterdi. 24 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 60 bini aşkın kayıtlı üyesi bulunan RePEc’in IDEAS sitesinde kayıtlı bölüm ve araştırmacıların sıralamasının yapıldığı söz konusu liste, ekonomi alanındaki en önemli sıralama olarak biliniyor. Prof. Dr. Balcılar, tüm yıllar dikkate alındığında ise 1,504. sırada yer alarak en üst %2,5’luk dilim içerisinde yer aldı. Aynı zamanda DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Balcılar dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alma başarısı gösterdi. ABD Standford Üniversitesi tarafından yapılan ve PlosBiology dergisinde yayınlanan çalışmada, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, tek yıllık etki (2019) ve kariyer boyunca etki kategorilerinde %2’lik dilimde yer aldı. Söz konusu çalışmada İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Balcılar ise dünyanın en etkili bilim insanları listesinde tek yıllık etki (2019) kategorisinde %2’lik dilimde yer aldı. “Önde Gelen Akademik Merkez” Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selcan Timur, “Fakültemiz, Kuzey Kıbrıs’ın sosyal bilimler alanında önde gelen akademik merkezidir. Öğrenci dostu bir ortamı sürdürürken, gerçekleştirdiğimiz yüksek akademik standartlardan dolayı da gurur duymaktayız. Öğretim üyelerimiz de önde gelen üniversitelerden alınan doktora derecesi ile nitelikli akademik ehliyete sahiptirler. Araştırmaları ve üst düzey bilimsel dergilerde yaptıkları yayınları ile eğitim verdikleri alanlarda güncel kalmaktadırlar. Medya, özel ve kamu kuruluşları tarafından otorite sayılmakta, düzenli olarak alanlarındaki bilgi ve görüşlerine başvurulmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odaları, Merkez Bankası ve diğer paydaşlar ile çeşitli ortak projeleri de birlikte yürütmekteyiz” şeklinde konuştu. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi mezunları arasında Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş da yer alıyor. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin programları ve başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgiye, https://fbe.emu.edu.tr/ başlıklı web sitesinden, 0392 630 12 81 numaralı telefondan, fbe@emu.edu.tr başlıklı e-mail adresinden ve WhatsApp (+90 533 844 9170) üzerinden ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.