1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi
Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Büyükkonuk-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Bakanlıktan verilen bilgiye göre Dürüst’e ziyaretinde Bakanlık yetkilileri eşlik etti.

A+A-

İlk olarak Büyükkonuk Belediyesi’ni ziyaret eden Dürüst, Tarım eski Bakanı Önder Sennaroğlu, İskele Kaymakam’ı Kemal Yılmaz, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Ulusal Birlik Partisi İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ve bölge halkı tarafından karşılandı.

Dürüst, Büyükkonuk Belediyesi’nde bir süre Başkan Sennaroğlu ve bölge halkıyla sohbet ederek, bölgenin sıkıntıları ve eksikleri hakkında bilgi aldı.

Burada açıklama yapan Dürüst, yeni bir yolun başlangıcını yaptıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, eko günle ön plana çıkan Büyükkonuk bölgesinin turizme büyük katkı sağladığını belirtti.

Asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasıyla Girne ve Karpaz bölgelerine ulaşımın daha kolay ve daha kısa olacağına vurgu yapan Dürüst, aynı zamanda yolun turizme de olumlu yansıyacağını ifade etti.

Dürüst, 5 buçuk kilometre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindeki yolun 4 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini, ihaleyi kazanan firma yetkililerinin hava şartları müsait olması halinde belirlenen süreden de önce çalışmalarını tamamlayabileceklerini belirtti.

SENNAROĞLU

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da, bölge halkı için ciddi bir sıkıntı olan sorunu çözdüğü için Dürüst’e teşekkür etti.

Sennaroğlu, yaklaşık bir yıl önce yol sorununu Bakan Dürüst’e aktardıklarını ve çok kısa bir sürede projenin değerlendirilerek hazırlandığını, ihaleye çıkarak bugün çalışmaların başlayacağı bir aşamaya geldiğini anlattı.

Bakan Dürüst’e ve ekibine bölge halkı adına teşekkür eden Sennaroğlu, daha önce 30 kilometre yol kat ederek Büyükkonuk ile Yedikonuk arasında ulaşımının sağlandığını, ancak yolun tamamlanmasıyla bu mesafenin 5.5 kilometreye düşeceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki heyet, görüşmelerin ardından Büyükkonok-Yedikonuk sahil yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerinden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.