1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Düşük ücret alana daha çok, yüksek ücret alana daha az artış"
"Düşük ücret alana daha çok, yüksek ücret alana daha az artış"

"Düşük ücret alana daha çok, yüksek ücret alana daha az artış"

Başbakan Ünal Üstel'den maaş açıklaması..

A+A-

Başbakan Ünal Üstel, Hükümetin Hayat Pahalılığı Ödeneğinin daha kısa aralıklarla verilmesi ve düşük ücret alana daha çok, yüksek ücret alana daha az artış yansıtılması için çalışmalar yaptığını belirterek, önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmaların kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Meclis oturumundai CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın 62. madde tahtında söz alarak, ceza yasalarında yapılmak istenen değişikliklerle ilgili konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Ünal Üstel, söz konusu yasaları muhalefetin de bulunacağı komitede tartışmak üzere ertelediklerini hatırlattı.

- Üstel: “Yapmak istediğimiz basıncı arkadaşlarımızı veya başkalarını üzmek değil”

Gazetecilerin yapılmak istenen yasa değişikliklerine tepki koymak amacıyla yaptığı protestoyu işaret eden Üstel, “Yapmak istediğimiz basıncı arkadaşlarımızı veya başkalarını üzmek değil. İnternet gazetelerinde bir takım düzenlemeler yapmaktır” dedi.

Pandemi, savaş ve TL’nin değer kaybı nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Üstel, Hayat Pahalılığı Ödeneğini bir an önce vermek için çalıştıklarını vurguladı.

Hükümetin Hayat Pahalılığı Ödeneğinin daha kısa aralıklarla verilmesi ve düşük ücret alana daha çok, yüksek ücret alana daha az artış yansıtılması için çalışmalar yaptığını da kaydeden Başbakan Üstel, çalışmalar tamamlanınca kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın oturduğu yerden söz alarak, söz konusu 3 yasanın komitelerde görüşülecek bir tarafı olmadığını söyleyerek, “Bu yasaları geri çekin, meslek örgütlerinin sunduğu yasaları komite görüşsün” dedi. Bunun üzerine Başbakan Ünal Üstel, “Bizim niyetimiz var, sizin de varsa biz varız” yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından özel gündemde yer alacak işler kısmına geçildi.

Bu çerçevede, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Canaltay, 2022 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı ile ilgili raporu sundu. Sonrasında ise Maliye Bakanı Sunat Atun, 2022 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı ile ilgili sunuş yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.