1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Düzenli olarak yatırım yapanlara haksızlık
Düzenli olarak yatırım yapanlara haksızlık

Düzenli olarak yatırım yapanlara haksızlık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından gündeme getirilen Sosyal Sigortalar affı çeşitli tepkilere neden oldu.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, ekonomik nedenlerle kendisinin veya çalışanının sigorta primini ödeyemeyen işverenler için yeni bir affın gündemde olduğunu açıkladı.

Bakan Sucuoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine gelecek affın, 2000-2019 yılları arasındaki dönemi kapsayacağını açıklarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından gündeme getirilen Sosyal Sigortalar affı çeşitli tepkilere neden oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Zeki Çeler ve bazı sendika temsilcileri, sosyal sigorta borçlarına yapılacak bir affın, sosyal sigorta primlerini düzenli olarak ödeyen işletmeleri “enayi yerine koymak” anlamına geldiğini savundu.

ÇELER: DÜZENLİ OLARAK YATIRIM YAPANLARA HAKSIZLIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, TDP Milletvekili Zeki Çeler, “Sosyal Sigortalar affıyla ilgili çalışmanın tamamını henüz görmedik fakat toplumda özellikle yatırımlarını günü gününe ve tam yapan, ya da geçmiş yıllardaki aflardan yararlanıp yatırımlarını düzenli olarak devam ettirerek yasal yükümlülüklerini yerine getirenler bu tür aflara kesinlikle karşı çıkıyor. Yatırımlarını düzenli olarak yapanlar adeta enayi yerine konuluyor. Diğer açıdan baktığımızda ise yatırımları yapılmadığı için haksızlığa uğrayan bir emekçi kesim de var. Mağdur olan emekçiler bu aftan yararlanacaksa ve bu mağduriyetten kurtulacaksa affa pozitif olarak yaklaşılabilir ancak ülkemizde yatırımlarını düzenli olarak yapan önemli bir kesime karşı da ciddi bir haksızlık söz konusudur” diyerek, “Ödül sistemi gelecek, indirim yapılacak diyerek düzenli ödeyenlerin ağzına bir parmak bal çalmayla insanları kandırabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.