1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekonomi halk değil, rant odaklı
Ekonomi halk değil, rant odaklı

Ekonomi halk değil, rant odaklı

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, ülkede şu an yaşanan ekonomik krizin 2000’lerde bankaların da battığı krizden daha büyük olduğuna dikkat çekerek bazı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga:  İçinde bulunduğumuz kriz,  alım gücü sürekli gerilediği için diğerlerinden  çok daha etkili. Buna ülkede yaşanan en büyük kiriz diyebiliriz  

“Sağlık özele kaydı, ulaşılabilir olmaktan çıktı, ulaşım toplu taşıma ve eğitim yine aynı şekilde dövize endeksli hale geldi. Ve bu üç faktör alım gücünü direkt etkilediği için oldukça kaosun baş gösterdiği ortama mecbur kıldı insanları” 

“Şimdi artık her şey döviz ile ithal ediliyor. Çünkü artık Türkiye’de dövize endeksli hale geldi. Dolayısı ile dövizdeki artış bizi yüzde 60’lara kadar etkileyebilir hale geldi. Dövizdeki artış yüzde yüz ise, yüzde seksen olarak vatandaşı etkileyebiliyor” 

“KKTC’de bugüne kadar vatandaşa yönelik değil, rant üzerine kurulu bir ekonomi hayat buldu. Mutlu azınlığın çıkarlarının hep ön planda oldu”

“Mesele burada planlı ve üretime dayalı bir ekonomiye geçmemiz lazım. Bu süreci tersine çevirmek istiyorsak yeni bir tolum yaratmalıyız. Partizanlık, adam kayırma, sadece kendi çıkarlarımızın peşinde koşmaktan vazgeçmeliyiz” 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.