1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekonomist Hüdaverdi'den 'Sicil Affı' önerisi
Ekonomist Hüdaverdi'den 'Sicil Affı' önerisi

Ekonomist Hüdaverdi'den 'Sicil Affı' önerisi

Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, bankacılık kriterlerinin yumuşatılmasına ve Sicil Affına ihtiyaç olduğunu söyledi.

A+A-

Kıbrıs Postası TV ve New Century ortak yayını ile gerçekleşen Yrd. Doç. Dr Şükrü Umarbeyli’nin sunduğu Ekofin programına bu hafta Akademisyen Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi konuk oldu.

Akademisyen Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, KKTC ekonomisinin pandemi öncesinde de sağlıklı bir yapıda olmadığını ancak Koronavirüs sürecinin üzerine eklendiğini dile getirdi.

"SİCİL AFFINA İHTİYAÇ VAR"

İlk etapta Türkiye ile istişare içinde kaynak aktarımının sağlanması gerektiğini belirten Hüdaverdi, bankacılık kritelerinin yumuşatılmasına ve Sicil Affına ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Bankalar istediği kadar para deposu olsun. Ekonomiye aktaramadıktan sonra hiçbir anlamı yok” diyen Hüdaverdi sözlerine şöyle devam etti:

“Bankaların da önünü açmak lazım. Önümüzdeki yasal mevzuatı bir önce kaldıramazsak, hayal ettiğimiz süreç gerçekleşmeyecek. Hiçbir muhalefetin şu an sicil affına hayır diyeceğini sanmıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.