1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. El kırma mezacizidir!
El kırma mezacizidir!

El kırma mezacizidir!

Bakan Erhan Arıklı, geçtiğimiz günlerde yaptığı “O bayraklara dokunan el kırılır!” açıklamasının mecazi olduğunu ifade ederek “Hassasiyetleri çekmek için bu sözleri sarfettim” dedi.

A+A-

Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine beton dökülüp bayrak dikilmesinin ardından yaşanan tartışmalar ile birlikte Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı  Erhan Arıklı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “O bayraklara dokunan el kırılır!” açıklaması yapmıştı.

“El kırma mecazidir”

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın ilk altı aylık icraatlarının anlatıldığı toplantıda Bakana söz konusu açıklamalarının sorulması üzerine “El kırma mecazidir, kimsenin kalkıp da elini kolunu kırmayız, başkalarının hassasiyetlerini çekmek için bu sözleri sarf ettim” dedi.

“ Turizm Bakanlığı, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izahat istesin"

Turizm Bakanlığına seslenen Arıklı, “Mağusa Surlarına gidilsin ve oralar görüntülensin” ifadelerini kullanarak, “Ardından da Anıtlar Yüksek Kurulu’nun neden içler acısı durumla ilgili adım atmadığının izahatını istesin” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.