1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. El-Sen, uyarı grevi yapıyor
El-Sen, uyarı grevi yapıyor

El-Sen, uyarı grevi yapıyor

El-Sen, “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Aksa’ya yeni imtiyaz verilmeye çalışıldığı” gerekçesiyle bugün tüm bölgelerde uyarı grevi yapıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Aksa’ya verilmeye çalışılan yeni alım garantilerinden vazgeçilmeyip, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) yeni santral yatırımları ile ilgili gerekli ihaleye çıkılmaması nedeniyle eylemlilik sürecini başlattı.

“AKSA’YA YENİ İMTİYAZ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, yaptığı açıklamada, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın “yangından mal kaçırılır” gibi komiteye gönderilip, Aksa temsilcilerinin de çağrıldığını savunarak, “Aksa’ya yeni imtiyaz verilmeye çalışıldığını” ileri sürdü.

“Toplumun pahalı elektrik kullanımına devam etmesine sebep olunacağını” kaydeden Cesurer, “Verilmeye çalışılan alım garantilerinin, rüzgar ve güneş enerjisinden talep edilen üretimi tamamen sekteye uğratacağını ve maliyetlerin artmasına sebebiyet vereceğini” kaydetti.

Alternatif teklifler varken, yapılması gereken yatırımlar zamanında yapılmayarak, bu günler için zemin hazırlandığını öne süren Cesurer, “Bilinmelidir ki yapılmaya çalışılanlar halkımıza ihanetle eşdeğerdir” iddiasında bulundu.

“Yürürlükte var olan mevcut sözleşmede, Kıb-Tek’in Aksa ile olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatma yetkisi varken, çözüm üretilmek isteniyorsa alternatifler mevcuttur” diyen Çağlayan Cesurer, şöyle devam etti:

“Daha ucuza enerji üretebilecek santrallerin hayata geçirilmesi için hem zaman hem de kaynak mevcuttur. Mevcut olmayan bu adımları atacak siyasi iradedir. Siyasi irade her zamanki gibi kolay ve pahalı yöntemlere başvurarak halkına ihanet etmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.