1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elazığ Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde deprem: 41 kişi hayatını kaybetti
Elazığ Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde deprem: 41 kişi hayatını kaybetti

Elazığ Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde deprem: 41 kişi hayatını kaybetti

Elazığ Sivrice'de 6,8 büyüklüğündeki depremde, Sürsürü Mahallesi'nde enkaz altında kalan son kişinin de cansız bedenine ulaşılmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi.

A+A-

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Dün akşam Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı enkazında sürdürülen çalışmalarda enkaz altındaki 3 kişiden birinin daha cansız bedenine ulaşılmıştı.

İki kişi için devam eden çalışmalarda öğle saatlerinde bir noktaya yoğunlaşıldı. Ekipler 1 kişinin daha cansız bedenine ulaştı. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da, Twitter'dan ''Elimizdeki bilgilere göre enkazdaki son vatandaşımızın da cansız bedenine ulaşıldı. Şimdi enkazdaki tarama faaliyetimiz devam ediyor'' açıklamasını yaptı. Böylece depremde can kaybı sayısı 41'e (Elazığ 37, Malatya 4) yükseldi. 

45 VATANDAŞ KURTARILDI

Kurtarma çalışmaları, AFAD koordinasyonunda 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3.500’ü aşkın personel, 22 arama kurtarma köpeği, 3’ü Mobil Koordinasyon Merkezi olmak üzere toplam 636 kara aracı ve 5 hava aracıyla yapıldı. Üç gün boyunca fedakarca çalışan ekipler, toplamda 45 vatandaşı enkaz altından kurtardı.

Enkaz altındaki son kişiye de ulaşılmasıyla AFAD koordinasyonundaki kurtarma çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar tarama faaliyeti şeklinde sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.