1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Elektrik direğinden çıkan kıvılcım paniğe neden oldu
Elektrik direğinden çıkan kıvılcım paniğe neden oldu

Elektrik direğinden çıkan kıvılcım paniğe neden oldu

Boğazköy’deki Çağ Petrol önünde bulunan elektrik direğindeki trafodan çıkan kıvılcım bölgede paniğe neden oldu. Vatandaş, direkteki trafonun bu sabah KIBTEK ekipleri tarafından değiştirildiğini ancak buna rağmen yine aynı sorunun yaşandığını ifade etti.

A+A-

Lefkoşa – Girne anayolu üzerinde, Boğazköy’deki Çağ Petrol önünde bulunan elektrik direğindeki trafodan çıkan kıvılcım bölgede paniğe neden oldu.

Söz konusu olayla ilgili görüntüleri Kıbrıs Postası ile paylaşan vatandaş, direkteki trafonun bu sabah Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK) ekipleri tarafından değiştirildiğini ancak buna rağmen yine aynı sorunun yaşandığını ifade etti.

Bölge halkı, kıvılcımın bir yangına dönüşmesinin an meselesi olduğunu söylüyor.

Trafonun, enerji talebindeki yoğunluk nedeniyle kısa devre yaptığı ve sadece parça değişiminin palyatif bir çözüm olduğu ifade ediliyor.

Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili dün bir açıklama yapan KIBTEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, elektrik enerjisi üretimine ilişkin talep yoğunluğu ve yatırım eksikliğine vurgu yapmıştı.

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) de kesintilere ilişkin yatırım eksikliğine dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.