1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Eleştiri denilen şeyin de birtakım sınırları vardır"
“Eleştiri denilen şeyin de birtakım sınırları vardır"

“Eleştiri denilen şeyin de birtakım sınırları vardır"

CTP Genel Başkanı Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olma noktasında baskı hissetmiyorum" dedi.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada TV’de yayınlanan “Gündeme Bakış” programına katılarak, Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtladı.

Akıncı’nın sözleri ve tartışmalar

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili tartışmalara yol açan açıklamalarını değerlendiren Erhürman, şunları kaydetti:

“Bu tip dönemlerin, son derece hassas dönemler olduğunu, hepimiz biliyoruz. Sonuç itibari ile orada bir harekat var ve bu harekatın bir takım sonuçları var. Dolayısıyla insanların duygularının çok güçlü olduğu dönemlerdir bunlar ve hepimizin hassas olması gerekiyor.  Üç düşünüp bir konuşmak gereken dönemlerden geçiyoruz. O yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor.”

“Kıbrıs Türk halkı düşünceyi açıklama özgürlüğü ve demokrasi konularını çoktan içine sindirmiş bir halk. Bu konularda biz de çok ciddi sorunlar yaşanmaz, herkes düşündüğünü söyler” diyen CTP lideri, “Ama bu işlerin bir takım sınırları vardır. Ama şunu da hiçbir zaman unutmamamız lazım” diyerek, şöyle devam etti:

“Eleştiri denilen şeyin de birtakım sınırları vardır. Memleketin bir numaralı makamı ile ilgili bir eleştiri yapacaksınız, gerek sosyal medya üzerinden, gerekse siyasiyseniz ve o sebepten dolayı eleştiriyorsanız, doğrudan doğruya makamında yıpratılması söz konusudur. Sadece kişiye yönelik olarak bir eleştiri söz konusu değildir. O makamda,  Kıbrıs Türk halkının iradesinin tek kaynağıdır.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.