
“Eleştiri ile kötüleme arasındaki çizgi…”
Emekli Savcı ve Avukat Derviş Akter, yargıdaki yapısal sorunlar, mahkemelerin iş yoğunluğu, artan nüfus ile birlikte katlanan sorunlara acil çözüm bulunması gerektiğini vurguladı
Emekli Savcı ve Avukat Derviş Akter, yargıdaki yapısal sorunlar, mahkemelerin iş yoğunluğu, artan nüfus ile birlikte katlanan sorunlara acil çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, sorunların el birliğiyle çözülebileceğine işaret etti.
Akter, Haberci’ye yaptığı açıklamada her adli yıl açılışında yargıdaki eksiklikler ve ihtiyaçların dile getirildiğini söyleyerek, bundan sonraki adli yıl açılışlarında aynı sorunların gündeme gelmemesi dileğinde de bulundu.
Akter, taleplerin karşılanmaması durumunda ilgili mercilere bilgilerin verilerek, el birliği ile sorunlara çare üretilmesi adına baskı yapılmasının gerekliliğine işaret etti.
“ELEŞTİRİ İLE KÖTÜLEME ARASINDAKİ ÇİZGİ…”
Eleştiri ile kötüleme arasındaki farka dikkat çeken Akter, eleştirinin olumlu ve yapıcı olduğu takdirde var olan sorunu veya problemli yapıyı daha ileriye ve daha güzele taşıyacağı gibi, kötülemenin ise zarar vereceğini ifade etti.
Akter, aynı durumun yargı için de geçerli olduğuna işaret ederek, yargının sorunlarının olumlu ve daha iyiye ulaşmak adına açıkça dile getirilmesinden çekinilmemesi görüşünü aktardı.
Emekli Savcı ve Avukat Akter, yargının da zaman zaman kötüleme maksatlı olmamak kaydı ile eleştiriye ihtiyaç duyabileceğinin bir gerçek olduğuna değinerek, yerinde ve zamanında yapılan olumlu eleştirilerin ilgili çevrelerce dikkate alınması ve üzerinde düşünülerek, çalışma yapılmasının da önemine işaret etti




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT