1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emirname beğenilmedi
Emirname beğenilmedi

Emirname beğenilmedi

Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi Geçiş Süreci Emirnamesi, hem inşaat müteahhitleri hem de şehir plancılarının tepkisine neden oldu

A+A-

Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanarak yürürlüğe giren Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi Geçiş Süreci Emirnamesi, hem Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği hem de Şehir Plancıları Odası’nın tepkisine neden oldu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, halkın büyük çoğunluğunun karşı olduğu 19 Kasım tarihinde açıklanan emirname taslağına yaptıkları önerilerin dikkate alınmadığını bildirdi.

Cafer Gürcafer, birlik olarak uzmanların yoğun katılımıyla yaptıkları çalışmada kumulluk, sulak, sit, orman ve tarım alanları gibi çok geniş bir alanı koruma altında tuttuklarını, yine Mutluyaka, Yeniboğaziçi, Mormenekşe, Aygün, Kuzucuk ve Ötüken gibi yerleşim yerlerinde 2 kat kuralını önerdiklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmada biri Gazimağusa - Lefkoşa eski anayolu, diğeri de İskele’de yüksek katların olduğu bölgeler olmak üzere sadece 2 noktada yüksek kata izin verilmesi yönünde öneri yaptıklarını ifade eden Gürcafer, İçişleri Bakanlığı’na sundukları bu önerilerin son ana kadar hükümet tarafından kabul gördüğünü ancak, bu önerilerinin emirnamenin son haline bırakın yüzde 50’sini, yüzde 5’inin dahi yansıtılmadığından yakındı.

Cafer Gürcafer, bu akşam Mağusa’da üyeleri ve halkın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştireceklerini ve gerekirse eylem de yapacaklarını açıkladı.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu yaptığı yazılı açıklamada, emirname taslağında yapılan değişikliklerin kamu yararı için değil, rant çevrelerini mutlu etmek için yapılmış olduğunu belirterek, “Diğer bölgelerimizde yapılan hatalar bu bölgemiz için de tekrarlanmıştır. Umarız birkaç yıl sonra Girne’de yaşanan felaketler bu bölgemiz için de yaşanmaz” dedi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.