1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emrullah Turanlı'nın KKTC'deki Müteahhitlik Karnesi iptal edildi
Emrullah Turanlı'nın KKTC'deki Müteahhitlik Karnesi iptal edildi

Emrullah Turanlı'nın KKTC'deki Müteahhitlik Karnesi iptal edildi

Taş-Yapı sahibi, T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’nın Müteahhitlik Karnesi iptal edildi.

A+A-

Taş-Yapı sahibi, T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’nın Müteahhitlik Karnesi iptal edildi.

Yüksek Mahkeme’nin Turanlı'nın herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin ülkemizde inşaat alanında müteahhit olarak faaliyette bulunabilmesi için gerekli olan Müteahhitlik Karnesi’ni iptal ettiği öğrenildi…

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgiye göre Yüksek İdare Mahkemesi (YİM), Bakanlar Kurulu'nun Müteahhitler Birliği müracaatı ile Taş Yapı şirketine verdiği özel inşaat yapma iznini iptal etti.

Yarın Müteahhitler Birliği ile inşaat Encümeninin üreteceği karar ardından Değirmenlik Belediyesi ile birlikte söz konusu gelişme hakkında adımların atılacağı belirtiliyor…

ARIKLI: "HUKUKÇULARLA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, süreç ile ilgili yarın Başbakan Ünal Üstel ile değerlendirme yapacaklarını kaydetti, hukukçularla değerlendireceklerini söyledi. 

Arıklı, "Alınan mahkeme kararı ile yeni Ercan Havalimanı inşaatındaki tüm faaliyetlerin durması gerekiyor" açıklamasını da yaptı. 

GÜRCAFER: "SUÇUN HESABINI SORACAĞIM"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ise bu karar ile Turanlı'nın şu anda müteahhitlik yapmasının yasal olmadığını ifade ederek, “Suç işlendi, suçun hesabını soracağım. Bu işin peşini bırakmam” dedi.

Gürcafer, gerekçeli mahkeme kararının ardından hem polise hem de belediyeye suç duyurusunda bulunacağını da dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.