1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "En büyük dileğimiz Berlin’de bu adımın atılmasıdır”
"En büyük dileğimiz Berlin’de bu adımın atılmasıdır”

"En büyük dileğimiz Berlin’de bu adımın atılmasıdır”

Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunu konusundaki gelişmeleri değerlendirdi

A+A-

Kurultay süreci ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin soruları da yanıtlayan Erhürman, ayrıca Yüksek Mahkeme’nin Maraş kararını yorumladı.

Erhürman, “25 Kasım’da Berlin’de üçlü görüşmenin gerçekleşecek olması önemli” diyerek, “Bu görüşmede en büyük görev BM Genel Sekreteri Sayın Guterres’e düşüyor. Bu noktada Sayın Guterres’in kendi açıklamalarında ve BM Güvenlik Konseyi kararlarında yer alan yönteme ve içeriğe dair temel hususlara kararlılıkla sahip çıkması belirleyici olacak. Geçmiş mutabakatlarda ve Güvenlik Konseyi kararlarında yer aldığı ve dolayısıyla dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkili katılımı da içeren şekliyle siyasi eşitlik en temel mesele. Buralarda netleşilir ve ucu açık olmayan, sonuç odaklı bir müzakere yöntemi de kabul edilirse kapsamlı çözüm yolunda bizi ileriki aşamalara taşıyacak önemli bir adım atılmış olur. En büyük dileğimiz Berlin’de bu adımın atılmasıdır” diye konuştu. Tufan Erhürman, “Bu çerçevede üçlü görüşmeyle ilgili umudumu saklı tutmak istiyorum” dedi.

Erhürman, kurultay sürecine ilişkin açıklamasında, CTP içindeki her bir üyenin düşüncesinin, partiye ya da parti politikalarına dair değerlendirmesinin son derece önemli olduğunu kaydederek, gerek kurultay öncesinde, gerek kurultay sonrasında, tüm üyelerle, özellikle bu konularda soru işaretleri olan tüm üyelerle istişareler gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirmeye devam edileceğini kaydetti.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.