1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. En ucuz uçak bileti 2.500 TL!
En ucuz uçak bileti 2.500 TL!

En ucuz uçak bileti 2.500 TL!

Hükümet yetkilileri tarafından sürekli ‘ucuzlayacağı’ yönünde açıklamalar yapılsa da uçak bileti fiyatları cep yakmaya devam ediyor.

A+A-

Hükümet yetkilileri tarafından sürekli ‘ucuzlayacağı’ yönünde açıklamalar yapılsa da uçak bileti fiyatları cep yakmaya devam ediyor.

Her geçen gün, havayolu şirketlerine ödenen bilet fiyatları katmerlenirken, özellikle Şubat tatilinin yaklaştığı şu günlerde sadece Avrupa’ya değil, Türkiye’ye seyahat etmek de ‘lüks’ oldu.

Örneğin; Türkiye’ye gitmek isteyen bir vatandaşın yalnızca gidiş-dönüş uçak bileti için ödeyeceği rakam 2 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında değişiyor.

Bu rakam, uçuş saati ve tercih edilen havayolu şirketine göre daha da artabiliyor.

YENİDÜZEN, 1-7 Şubat tarihlerinde hem Ercan Havaalanı hem de Larnaka’dan seyahatler için uçak biletlerine ödenecek rakamları araştırdı.

Ercan Havaalanı’ndan Adana’ya gitmek isteyen vatandaşın ödeyeceği uçak bileti fiyatı en az 2 bin 581 TL. Bu rakam Ankara için 3 bin 457 TL, İstanbul için 3 bin 717 TL, Trabzon için ise 4 bin 581 TL.

Öte yandan bu rakam Avrupa için daha da cep yakıyor. Örneğin; aynı tarihler arasında Ercan Havaalanı’ndan Londra’ya aktarmalı gidebilmek için yalnızca uçak biletine en 5 bin 364 TL, en fazla 21 bin 706 TL ödemesi gerekiyor.

Yine aktarmalı şekilde Ercan’dan Hollanda’ya gidecek yurttaşın cebinden uçak bileti için en az 6 bin 675 TL çıkacağı görülüyor.

Türk Lirası’ndaki değer kaybına rağmen, uçak bileti fiyatlarında Ercan ve Larnaka arasındaki fark daha da derinleşiyor.

Fiyat farkı nedeniyle Kıbrıslı Türkler için seyahat Larnaka Havaalanı’ndan daha cazip hale geliyor.

Örneğin, aynı tarihlerde Larnaka’dan direkt Londra’ya uçmak için uçak biletine ödenecek ücret bin 80 TL ile 4 bin 206 TL arasında.

Larnaka’dan Hollanda’ya seyahat ise 3 bin 516 TL ile 9 bin 345 TL arasında farklılaşıyor.

Haberin devamı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.