1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Enkaz altında doğum yaptı
Enkaz altında doğum yaptı

Enkaz altında doğum yaptı

Suriye'de bir kadın, enkaz altında doğum yaptı. Bebek, sağ olarak kurtulurken, anne hayatını kaybetti.

A+A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem Türkiye’ye felaketi yaşattı. Komşu ülkelerde depremden etkilenirken enkaz altından gelen gelen bir ‘doğum’ görüntüsü kısa sürede gündem oldu.

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24’te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu.

Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı: Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’dan acı haberler gelmeye devam ediyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Suriye’den gelen bir görüntü yürekleri burktu. Söz konusu o anlarda hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu, annenin ise hayatını kaybettiğini söyledi. Kısa süre içerisinde milyonlarca kişi tarafından izlenen video dünyada gündem oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.