1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erçağ: "Nitelikli Öğretmenler yetiştirilecek..."
Erçağ: "Nitelikli Öğretmenler yetiştirilecek..."

Erçağ: "Nitelikli Öğretmenler yetiştirilecek..."

Yakın Doğu Üniversitesi, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına 2017 -2018 Güz Dönemi Akademik Yılı için Öğrenci Kabul Ediyor…

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği, öğretmen yetiştirmede rekabet ve niteliğin artırılması amacıyla, 2017-2018 Güz dönemi Akademik yılında Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci kabul çağrısı yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tezsiz yüksek lisans programına kayıtların, 4 Ekim 2017 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi, Öğrenci İşlerine şahsen yapılması gerektiği belirtildi.

Başvuru yapabilmek için dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olarak lisans derecesi elde etmiş olmak gerekiyor.

Eğitimlerin 4 Ekim’de başlayacağı programda, dersler hafta içi öğleden sonra saat 16:30’da yapılacak ve  toplam 13 ders ile program tamamlanacak.

Orta Eğitimi Alan Öğretmenliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ, yüksek lisans programları ile ülkenin her alanında ihtiyaç duyulan aydın nitelikli öğretmenlerini yetiştirmeyi ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğretmenlik meslek bilgisi ile dünya kalite standartlarına uygun öğretmenlik program içeriklerine ve öğretim uygulamalarını en üst düzeye çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Erçağ, öğretmenlik ruhunu yitirmeyecek öğretmenler yetiştireceklerini belirtti.

Yüksek lisans programının farklı karakter özelliklerine sahip öğrencilerin mevcut potansiyellerini keşfetmeleri için onlara ortamlar oluşturmak ve pedagojik anlamda her türlü öğretim aracını kullanarak öğrenme-öğretme faaliyetleri ile araştırma etkinlikleri gerçekleştirmelerine imkan verildiğini de belirten Yrd. Doç. Dr. Erçağ, “Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Mezunu olan bireylerin bulundukları farklı alanlarda öğretmenlik mesleğini yüksek düzeyde başarılı bir şekilde yürütebilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.