1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ercan’da merdiven aracı, uçağa çarptı
Ercan’da merdiven aracı, uçağa çarptı

Ercan’da merdiven aracı, uçağa çarptı

Ercan-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan Atlasjet uçağının kanadına, apronda yer hizmetleri veren merdiven aracı çarpınca sefer iki saat gecikti.

A+A-

Mehmet KARA

Ercan Havalimanı’nda, dün akşam saatlerinde apronda yer hizmeti veren merdiven aracı, yolcuların uçağa alınmasını sağladıktan sonra geri geri giderken Atlasjet uçağının kanat kısmında takılı olan ve yakıt tasarrufu sağlayan parçaya çarptı. Ercan-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan Atlasjet uçağının seferi iki saat gecikti.

Kazada, herhangi bir yaralanma söz konusu olmazken yolcular uçaktan tahliye edilerek terminale, uçak ise bakıma alındı.

Yaklaşık iki saatlik onarımın ardından yolcular saat 20.45’te yeniden uçağa alındı ve İstanbul’a götürüldü.

Sofi: Uçuş güvenliği açısından sıkıntı yok

Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, apronda yer hizmetleri veren merdiven aracının yolcuların uçağa alınmasını sağladıktan sonra geri geri giderken yolcu uçağının kanat kısmında takılı olan ve yakıt tasarrufu sağlayan parçaya çarptığını söyledi.

Onarım çalışmasının ardından yolcuların uçağa alındığını ve uçuş güvenliği açısında herhangi bir sıkıntının bulunmadığı kaydeden Sofi, “İncelemeler sürüyor. İhmali olan biri olursa gerekli cezaya çarptırılır” ifadelerini kullandı.

Sofi, bu tür kazaların yaşanmasının da olası olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.