1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan: AİHM'nin kararları bizi bağlamaz
Erdoğan: AİHM'nin kararları bizi bağlamaz

Erdoğan: AİHM'nin kararları bizi bağlamaz

​Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep eden AİHM'nin kararı için "Bizi bağlamaz" yorumunda bulundu.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğine yönelik kararına tepki gösterdi. AKP’nin Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AİHM'nin Demirtaş'la ilgili kararının hatırlatılması üzerine, "AİHM'nin verdiği kararlar bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz" dedi.

Gül: Kararı görmek lazım

Türkiye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gazetecilerin AİHM kararı hakkındaki sorularını yanıtladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bütçe çalışmaları nedeniyle kararı henüz görmediğini belirten Gül, Demirtaş'ın tahliye edilip edilmeyeceği sorusu üzerine, "Kararı görmek lazım ve takdir edecek makam yargı makamıdır. AİHM iç hukukun bir parçası. Bunu da reformcu bir parti olarak AK Parti getirdi ama bu karar ne getiriyor, ne yapıyor, ne karar verilmiş, bunların takdiri de yine mahkemenin vereceği bir karardır" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.