1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz
Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ekonomik zorlukları gördüklerini ve enflasyonu tek haneye indireceklerini belirtti.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Kocaeli Derince Limanı mevkiinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyerek başlayan Erdoğan şu şekilde konuştu:

“Kemerköy Termik Santrali yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ülkemiz için önemli bir milli değer konumundadır. Santralin mevcut kömür kaynağı tükenmek üzere olduğu için yeni kaynaklar bulması gerekir.”

Ekonomik zorlukları gördüklerini ve serzenişleri yakında takip ettiklerini kaydeden Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bugün çok tartışılan enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Biz Türkiye'nin sadece güncel değil çok eskiden gelen kronik sorunuyla mücadele ediyoruz.

Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşüren de biz olduk. İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Dikkat edilirse bu süreçte asla ödün vermediğimiz 2 husus vardır. Biri istihdam diğeri de büyüme. Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır.

Ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarına imza attık. Her yıl ortalama yüzde 5,5 büyüterek milli geliri 1 trilyon sınırına getiriyoruz. İstihdamı 32 milyon kişiye çıkardığımız bir Türkiye var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.