1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan: “Kur bugün artar yarın düşer”
Erdoğan: “Kur bugün artar yarın düşer”

Erdoğan: “Kur bugün artar yarın düşer”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz karşıtı görüşünü yineleyerek ülkede son haftalarda yaşanan döviz kuru artışı için “Kur bugün artar yarın düşer” dedi.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz karşıtı görüşünü yineleyerek ülkede son haftalarda yaşanan döviz kuru artışı için “Kur bugün artar yarın düşer” dedi. Erdoğan ayrıca piyasadaki fiyat artışlarından ürün stokçuluğu yapanları sorumlu tutarak sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de AKP parti grubu toplantısındaki konuşmasında Türkiye’deki mevcut ekonomi eksenli tartışmalara ilişkin TÜİK’in dün açıkladığı büyüme rakamını öne sürerek, doğru bir ekonomi politikası izledikleri görüşünü yineledi. Yüksek faize karşı olduğunu ve yarın da böyle olacağını söyleyen Erdoğan’ın, döviz kurundaki artışı Merkez Bankası’nın son iki aydır faiz indirimi kararı alarak uyguladığı ekonomi politikasıyla ilgili görmediğini açıklaması da dikkat çekti.

TÜİK’in dün 2021 yılı üçüncü çeyrek için yüzde 7,4’lük büyüme rakamı açıkladığını anımsatan Erdoğan, bu oranla Türkiye’nin, G-20 ülkeleri içerisinde ilk sırada yer aldığını savundu ve bu büyüme oranını ihracat kaynaklı elde ettiklerini ve yüksek faizle bunun olamayacağını ifade etti. 2020 yılı sonunda çift haneli rakamla büyüme olacağını iddia eden Erdoğan, mevcut döviz kuru yükselişine bağlı fiyat artışları nedeniyle ekonomik kriz yaşandığı yönünde siyasi ve toplumsal muhalefet tarafından görüşler beyan edilmesini ise “faiz lobisi” ifadesini kullanarak suçladı.

Erdoğan, “İstiyorlar ki ülke batsın mahvolsun. İstiyorlar ki ‘ver eline al ekmeğini’ günlerine geri dönsün. Biz bu mankurtlara hadi oradan diyoruz. Dün vesayete, terör örgütlerine, para baronlarına karşı hangi mücadeleyi verdiysek faiz lobisine karşı da aynı mücadeleyi veriyoruz. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Faizleri arttırarak paradan para kazananları sevindirmek yerine, faizi düşürüp yatırımı teşvik ediyoruz. Faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir melanettir. Biz ülkemizi sıcak paranın cenneti yapmak yerine kalıcı yatırımlara kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Kur ve fiyat artışını dikkatle takip ediyoruz. Düşük faizle, bu kısır döngüden kurtardığımız para tümüyle yatırıma, istihdama, üretime akacaktır. Düşük kurla ülkemizi ithalat cenneti haline çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Kur dediğin bugün artar yarın düşer. Artık faiz oranlarını dayatmalara göre değil ülkemizin ihtiyaçlarına göre belirleyeceğiz. Kurdaki yükselişin makul sınırları aşması ekonomi politikamızın sonucu değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.