1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan’ın korumalarına silah yasağında flaş gelişme
Erdoğan’ın korumalarına silah yasağında flaş gelişme

Erdoğan’ın korumalarına silah yasağında flaş gelişme

ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu, Amerikan hükümetinin Erdoğan'ın korumalarına silah satışı yapılmasına yönelik tasarıyı onaylamıştı. Beyaz Saray'ın silah satışına yönelik tasarıyı rafa kaldırdığı iddia edildi.

A+A-

AP ajansının bir Kongre yetkilisine dayandırdığı habere göre; Dışişleri Bakanlığı, silah satışına yönelik tasarıyı resmen geri çektiğini Kongre'ye bildirdi. Talebin New Hampshire merkezli Sig Sauer silah şirketinden geldiği belirtildi. Sig Sauer, ABD hükümetinden satış için gerekli yetki belgesini talep etmişti.

Şirketin lisans talebini, Türk tarafının satışın gerçekleşmesi yönündeki beklentisini yitirdiğini duymasının üzerine geri çektiği öne sürüldü.

Bu gelişmeyle ilgili konuşan Ermeni lobisi ANCA’nın Yönetici Direktörü Aram Hamparian, “Türkiye Silah Ambargosu 2.0 döneminin başlangıcını görüyoruz. Beyaz Saray’ın bu kararını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları, geçen Mayıs ayında gerçekleşen ABD ziyareti sırasında terör örgütü PKK yandaşlarına müdahale etmiş ve bunun ardındna ABD'li siyasetçiler, Erdoğan'ın korumalarına tahsis edilecek silahların Türkiye'ye satışının durdurulmasını istemişti.

Amerikan PBS kanalına mülakat veren Erdoğan ise ABD Kongresi’nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesi konusunda, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’ye ABD’nin yaptığı silah yardımını hatırlatarak, “Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz” demişti. Sig Sauer’in 1.2 milyon dolarlık yarı otomatik silah satmayı planladığı kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.