
Erhürman: "En geç hafta başında bu işe bir nokta koymak istiyoruz"
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı’dan aldığı hükümeti kurma görevinin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılırken basına açıklamalarda bulundu.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı’dan aldığı hükümeti kurma görevinin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılırken basına açıklamalarda bulundu.
Erhürman’ın açıklaması şöyle:
“4 parti olarak resmi olarak çalışmalara başladık.
4'lü koalisyon bu ülkede denenmemiş bir formüldür. Hepimizin üzerinde ortaklaştığı nokta şu; kaç partiden oluştuğundan ziyade ilkeler üzerinde uzlaşmak... Bir uzlaşma içerisindeyiz. Bakanlıkların hangi partilerde olacağından ziyade hükümetin bir bütün olarak yönetmesi önemli ve her bir bakanlıktan hükümetin bir bütün olarak sorumlu olması... Dolayısıyla kimin bakan olacağından ziyade bu temel ilkelerde birleşmek önemliydi ve tam bir fikir birliği içinde olduğumuz söylenebilir.
Hedefimiz ülkede birleştirici bir hükümet kurmak. Eşitlikçi, ülkenin tüm kesimlerini kucaklayan bir hükümet kurma hedefindeyiz. Hukukun üstünlüğü en temel ilkelerimizden birisidir.
Hedefimiz bu hafta sonuna kadar, en kötü ihtimalle hafta başında bu işe bir nokta koymaktır. Umarım başarılı oluruz. Ülkemiz ve halkımız için hayırlı olsun.
Şu ana kadar koalisyon protokolü, bakanlıkların dağılımı da hazırlanmış, halledilmiş durumda. Hükümet programının yazılması gerekiyor."




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT