1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ermenistan’a karşı gözdağı: Azerbaycan’la dev tatbikat
Ermenistan’a karşı gözdağı: Azerbaycan’la dev tatbikat

Ermenistan’a karşı gözdağı: Azerbaycan’la dev tatbikat

Azerbaycan-Ermenistan sınırında geçtiğimiz haftalarda patlak veren çatışmaların ardından Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, yarından itibaren dev bir tatbikat başlatıyor.

A+A-

Ermenistan’ın Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesine yönelik yoğun topçu atışı sonucu biri tümgeneral 7 Azeri askerinin şehit düşmesinin ardından başlayan gerginlik sonrası, Türkiye, Bakü yönetimine desteğini askeri sahada da gösterme kararı aldı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan’da geniş kapsamlı ortak bir tatbikat düzenleyerek Ermenistan’a gözdağı verecek. Her iki ülkeden kara ve hava unsurlarının katılacağı tatbikatın yarın başlayacağı bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tatbikatın Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah bölgelerini kapsayacağını duyurdu. Türk güvenlik kaynakları da Azerbaycan ile geniş kapsamlı ortak tatbikat gerçekleştirileceği bilgisini doğruladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.