1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Eski lastikler kedilere ev oluyor
Eski lastikler kedilere ev oluyor

Eski lastikler kedilere ev oluyor

Marmaris’te sokak kedilerinin üşümemesi için ilk etapta elden geçirilip değişik renklerde boyanarak yuva haline getirilen 10 tane eski araç lastikleri ilçenin çeşitli noktalarına konuşlandırıldı.

A+A-

Muğla'nın Marmaris İlçe Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, sokak kedilerinin üşümemesi için ilk etapta elden geçirilip değişik renklerde boyanarak yuva haline getirilen 10 tane eski araç lastikleri ilçenin çeşitli noktalarına konuşlandırıldı. Yeni yuva sayısının kısa sürede 60'a çıkarılacağı açıklandı.

Gündüze oranla akşam saatlerinde ilçede hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle sokak kedilerinin üşümemesi için harekete geçildi. Ekipler, eski araç lastiklerini toplayarak onları kedi evine çevirdi. Toplanan lastikleri montajladıktan sonra boyayan ekipler bunları ilçenin çeşitli noktalarındaki parklara koydu.

Fotoğraf: SÖZCÜ

LASTİKLERİ ÖĞRENCİLERE BOYATACAĞIZ

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk şimdilik 10 noktaya kedi evi konuşlandırıldığını ama çalışmanın devam edeceğini söyleyerek “Okullar açıldıktan sonra da öğrencilerimizle bu tür sosyal sorumluluk projelerini birlikte yapacağız. Lastikleri çocuklarımızla birlikte boyayacağız. İsteyen çocuklarımız yapılan kedi evlerinin bakımını ve sorumluluğunu bile üstlenebilecek. Kısa sürede sayıyı 60'a çıkarmayı planladık. İlçenin birçok noktasında bu kedi evlerini yerleştireceğiz. Şu anda parklardaki yuvaları görenler kendi mahallelerine de istemeye başladı. Çünkü ciddi anlamda içi çok sıcak oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.