1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ev geçindirmek çok zor!
Ev geçindirmek çok zor!

Ev geçindirmek çok zor!

Çarşıdaki sebze-meyve fiyatları cep yakıyor. Çarşıya yeni çıkan taze bakla, fiyatıyla da rekor kırdı. Kilosu 14 TL'ye satılan taze baklayı, 10 TL'lik fiyatıyla hurma izliyor.

A+A-

Ceren ÖZBİL

Sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Özellikle net, bin 892 TL olan asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar, temel ihtiyaçları için bile alışveriş yaparken, bütçelerini kısıtlamak zorunda kalıyor.

KIBRIS Gazetesi, belediye pazarında satılan sebze ve meyve fiyatlarını araştırdı. Çarşıdaki fiyatlar her geçen gün artıyor. Domates, taze ve kuru soğan dışındaki ürünlerin fiyatı 2 TL'den başlayıp 14 TL'ye kadar ulaştığı görüldü.

Pazarın en pahalı ürünü ise kilosu 14 TL'ye satılan taze bakla olurken, onu kilosu 10 TL olan hurma izliyor.

Ancak muz fiyatları da küçümsenecek gibi değil. Pazarda bir kilo muzun fiyatı 5.5 TL'den başlıyor ve 6 TL'ye kadar ulaşıyor.

Kaliteye göre fiyat değişiyor

Pazarda satılan sebze ve meyvenin fiyatı kalitesine göre değişiyor. Özellikle açıkta üretilen sebze, meyve fiyatları ile serada üretilen sebze meyve fiyatları arasında ciddi bir fark var.

Örneğin açıkta üretilen domatesin kilosu 1.5 TL'ye satılırken, serada üretilen domates 3.5 TL'den alıcı bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.