1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eylem: 80 öğretmen açığı var
Eylem: 80 öğretmen açığı var

Eylem: 80 öğretmen açığı var

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, orta eğitimde 80 öğretmen açığı olduğuna işaret ederek, bin 600 dersin boş geçtiğini söyledi

A+A-

Yaz tatili boyunca devam eden öğretmen eksikliği tartışmaları, okulların açılması sonrası da devam ediyor. Eğitim yılının başladığı günden itibaren okulların fiziki durumu ve öğretmen sayısıyla ilgili yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmezken, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, 80 öğretmen açığı nedeniyle şimdiye kadar bin 600 dersin boş geçtiğine dikkat çekti.

Eylem, öğretmen eksikliği, okul binalarının yetersizliği ve altyapı sorunları gibi kritik meselelerin çözümsüz kaldığını ifade ederek, "Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunları çözme kapasitesi kalmadı. Hükümet artık devreye girmeli" dedi. Eğitim sisteminin siyasi hesaplara kurban edildiğini savunan Eylem, bu duruma karşı mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Haberin devamı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.