1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eylem büyüyecek
Eylem büyüyecek

Eylem büyüyecek

Ehliyet sınav yerlerinde büyük sıkıntılar yaşadıkları için Bakanlık önünde eylem yapan Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği sınavları Cuma gününe çekti

A+A-

KKTC Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği, ehliyet sınavı yapılan yerlerdeki sıkıntılar dolayısıyla sınav yapmama kararı aldı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Lefkoşa’da eski Kıbrıs Türk Hava Yolları binasının olduğu yerdeki sınav yerinden başlayarak, araç konvoyuyla Bakanlık önüne gelen şoför okulları temsilcileri, burada diyalog yollarını tıkadığı gerekçesiyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ı protesto ederek, istifaya davet etti.

Araçlarında “Müfredat Nerede”, “Eğitim Dediniz, Eğitim Nerede”, “Kabullenmek Erdem İşidir, Ya Kabullen, Ya İstifa Et” dövizleri taşıyan eylemciler, “tüzük değişikliklerinin yapılmasını”, “tüm sınavların tek çatı altında toplanmasını”, “Avrupa standartlarına uygun tüm altyapısı tamamlanmış sınav yerleri düzenleyerek, bunların sınav yeri olarak gösterilmesi”ni talep etti

“SINAV YAPARKEN KAOS YAŞIYORUZ”

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Genel Sekreteri Cihan Aksertel, günden güne daha zor şartlar altında sınav yaptıklarını ifade ederek, “Şu anda D sınıfı yani araba sınavlarının yapıldığı yer, eski KTHY’nin olduğu yer. Defalarca bakanlığa şikâyetimizi ilettik. Tarladan, çukurlardan sınava çıkılıyor ve araçlar harap olmuş durumda. Söz konusu bölgede okul var. Bu güzergâhta sınava yapmak zorundayız. Okul giriş çıkış saatlerinde kaos yaşıyoruz. Bakanlık bir çocuğun başına bir şey geldikten sonra mı tedbir alacak” dedi.

“‘SANAYİ’YE GİDİN’ DENDİ”

Kamyon ve otobüs sınavlarının ısrarları sonucu oradan alındığını söyleyen Aksertel, sınavların Metehan’da yapılmaya başlandığını belirtti. Oradaki yolların uygun olduğunu her türlü eğitimi rahatça verebildiklerini kaydeden Aksertel, daha sonra Bakanlığın talimatıyla önce Atatürk Stadyumu’nun olduğu yere sonra da Alayköy Sanayi Bölgesi’nde yapılması söylendiğini belirtti. Aksertel, “Metehan meskûn mahalmiş. Araba sınavlarının yapıldığı yer ve Alayköy Sanayisi meskûn mahal değil midir?” diye sordu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.