1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Facebook'tan bir ilk
Facebook'tan bir ilk

Facebook'tan bir ilk

Facebook, kendi platformu üzerinde nefret suçu yayan şüphelilerin bilgilerini Fransız yetkililerle paylaşmayı kabul etti.

A+A-

Facebook, kendi platformu üzerinde nefret suçu yayan şüphelilerin bilgilerini Fransız yetkililerle paylaşmayı kabul etti.

Alınan bu kararla, terör ve şiddet eylemleriyle bağlantılı kişiler haricinde Facebook ilk kez kullanıcıların bilgilerini bir devletle paylaşacak.

Bir Facebook sözcüsü The Independent’a yaptığı açıklamada, Fransız yetkililerin nefret suçu vakalarında şüphelilere ait temel bilgileri istemesi durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı. Ancak paylaşımların mahkeme emri ile yapılacağı, tüm mahkeme emirlerinin dikkatle inceleneceği ve gereğinden fazla bilgi istendiği, istenen bilgiler insan haklarıyla örtüşmüyorsa veya yasal olarak yetersizse paylaşımın reddedileceği de vurgulandı.

Şalom'da yer alan habere göre, açıklama Haziran başında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in gerçekleştirdiği buluşmanın ardından geldi.

Fransa Dijital Ekonomisi Devlet Sekreteri Cedric O, Facebook’un kararını çok büyük bir adım olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.