1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Federal çözümün alternatifi TC'nin sınır bölgesi olmaktır!
Federal çözümün alternatifi TC'nin sınır bölgesi olmaktır!

Federal çözümün alternatifi TC'nin sınır bölgesi olmaktır!

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Kıbrıs'ta federal çözüm şeklinin alternatifinin Türkiye'nin sınır bölgesi olacağı görüşünü ileri sürdü.

A+A-

Haberatör Web Tv'de yayımlanan Özyaklaşım programında gündemi değerlendiren TKP-YG Genel Sekreteri Mehmet davulcu, 25 Kasım'da Berlin'de yapılacak 3'lü zirvede taraflar arasındaki farklılıkların giderilmesi ve müzakerelerin hızlandırılmış şekilde kaldığı yerden devam etmesi ve sonrasında 5'li zirveye zemin hazırlanmasını beklediklerini söyledi.

Kıbrıs'ta son söz hakkının Kıbrıslılarda olduğunu ifade eden Mehmet Davulcu, 20 Eylül'de Türkiye'de yapılan bir konferansı organize eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Kuzey Kıbrıs'a gelerek BRT-1 TV'de canlı yayına konuk olup Kıbrıs'ta son sözü 20 Eylül'deki konferansta söylediklerini ifade ederek Kıbrıs'ta çözüm şeklinin fedrasyon değil iki devletlilik olduğunu söylediğini hatırlattı.

Geçen hafta  Cuma günü Uluslararası  Kıbrıs Ünüversitesinde yapılan bir konferansta KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı'nın konuşma yaparak Metin Feyzioğlu'nu yanıtladığını belirten Davulcu, Hasan Esendağlı'nın da Kıbrıs'ta son sözü söyleme hak ve yetkisinin Kıbrıslılarda olduğu gerçeğinin altını çizdiğini, fakat bu konuşmanın BRT tarafından sansürlendiğini söyledi.

 Türkiye insanının TV dizileriyle yönlendirildiği saptamasını ifade eden Davulcu, bir TV kanalında yayımlanmakta olan bir dizinin Kuzey Irak ve Kuzey Suriyeden sonra şimdilerde Kuzey Kıbrıs'ı konu yapmaya başladığına da dikkati çekti.

Federal çözüm modelinin Kıbrıs sorunu bağlamında tüm tarafların da çıkarına olan çözüm şekli olduğu görüşünü yineleyen TKP-YG Genel Sekreteri Davulcu, bunun tersinin Türkiye'nin sınır bölgesi veya arka bahçesi olmaktan başka bir şey olamayacağı görüşünü ortaya koydu.

25 Kasım Berlin zirvesine katılacak Kıbrıslı liderlere çağrı yapan Mehmet Davulcu, zirvede uzlaşı yönünde atacakları her adımın Kıbrıs'ın geleceğini olumlu yönde etkileyeceğinin bilincinde olmalarını ve bu yönde çaba harcalamalarını beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.