1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fidan: KKTC’nin tanınması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz
Fidan: KKTC’nin tanınması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz

Fidan: KKTC’nin tanınması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs’ta iki tarafın da egemenlik statüleri eşitlenmediği sürece, taraflar arası bir müzakerenin gerçekleştirilmesinin mümkün olamayacağını belirtti.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bakanlığının faaliyetleri ile ilgili konuları anlattı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Kıbrıs sorunu konusundaki gelişmeleri de değerlendirdi. Nihai amaçlarının Kıbrıs meselesinin adadaki gerçekler temelinde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması olduğunu belirten Fidan, “İki tarafın da egemenlik statüleri eşitlenmediği sürece, taraflar arası bir müzakerenin gerçekleştirilmesi mümkün değildir” dedi.

Fidan, KKTC’nin tanınması ve diğer ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.