1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Fikri’nin Türk Sanat Hadisesi” Konseri 12 Ekim’de
"Fikri’nin Türk Sanat Hadisesi” Konseri 12 Ekim’de

"Fikri’nin Türk Sanat Hadisesi” Konseri 12 Ekim’de

Sanatçı Fikri Karayel ilginç bir projeyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

A+A-

Murat OBENLER

Ülkemizin başarılı sanatçılarından Fikri Karayel , Reggea, Blues, Pop, Jazz ve birçok tarzda sunduğu sanatsal performanslara Türk Sanat Müziği’ni de ekliyor. Yıllardır binlerce kültür, sanat ve eğlence severle çeşitli mecralarda buluşan Fikri Karayel bu kez de "Fikri’nin Türk Sanat Hadisesi”  projesi konseri ile 12 Ekim akşamı saat 20:30’da Kumarcılar Hanı’nda  sanatseverlerle buluşacak.

Karayel sanat müziğinin unutulmayan eserlerini yorumlayacak 

Klasik düzenlemelerine sadık kalınarak adamızın önde gelen sanat müziği ustaları tarafından hazırlanan ve elektronik enstrümanların kullanılmadığı bu projede Karayel,Türk Sanat Müziği’nin en otantik halini seyirciye hatırlatmayı hedefliyor. Türk müziğinin ve edebiyatının rönesansını süsleyen klasik ve modern bestecilerin eserlerinin yer aldığı projenin ilk sahnesinde Fikri Karayel ve Atakan Sarı tarafından oluşturulan  Fasıl Orkestrası sanatsaverlere keyifli bir gece yaşatacak.

fikri-kumarcilar-hani.jpg

Karayel: Sanat Müziğinin ihtiyaç ve ilhamını hissederek bu projeyi yaptık

Karayel bu sanat müziği projesi ile ilgili “Günümüzün getirdiği bilgi kirliliği ve kültür bulanıklığı içinde, ihtiyacını ve ilhamını hissettiğim bu Türk Sanat Müziği Konseri ile yeniden sizlerle buluşmaktan çok mutluyum. Gerçekliğe duyduğumuz hasretin giderek belirginleştiği bu günlerde Sanat Müziği´nin otantik enstrümanlarının tınıları ve Türk edebiyatının derinliğinin sizlere en az bana dokunduğu kadar iyi dokunması için sabırsızım. İş birliği içinde unutulmayacak güzelliklere vesile olmak üzere.” dedi.

Fikri Karayel ve Atakan Sarı tarafından oluşturulan Fasıl Orkestrası

SOLİST…………………………   Fikri Karayel

KEMENÇE/PİANO…………   Atakan Sarı

UD……………………………….   Adil Sönmez

KANUN………………………  Halil Selçuk

KEMAN………………………  Kasım Eryurt

VURMALI SAZLAR………    Serkan Çırakoğlu

KLARİNET…………………   Mertcan Kiranda

VOKAL………………………   Ayşenur Aydın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.