1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Final Üniversitesi’nde Engelliler Günü farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Final Üniversitesi’nde Engelliler Günü farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Final Üniversitesi’nde Engelliler Günü farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Final Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu ile Beden Eğitimi ve Spor Topluluğu'nun ortak girişimiyle Dünya Engelliler Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi

A+A-

Özel gereksinimli bir birey ve ailesinin yaşamı ile ilgili farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte “Siyah Balon” film gösterimi gerçekleştirildi. Film gösterimi öncesi Final Üniversitesi öğrencileri adına İlayda Yılmaz, Melike Can ve Yusuf Kaya birer konuşma yaptı.  

 

Özel gereksinimli bireylerin sevgi dolu ve destekleyici ortama sahip olması önemli

Final Üniversitesi’ndeki etkinlikte özel gereksinimli bireylerin, kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarına ve bunlarla ilgili çözüm önerilerine değinen uzmanlar, okul öncesi dönemden başlayarak özel gereksinimli bireylerin yaşıtlarıyla farklı ortamlarda bütünleşmelerini sağlayabilmenin önemini vurguladı. Uzmanlar, hem geleceğin bilinçli yetişkinlerini yetiştirmek hem de özel gereksinimli bireylerin toplum içinde hak ettikleri sevgi dolu ve destekleyici ortama sahip olmalarını sağlamanın oldukça yaşamsal olduğuna değindi.

Uzmanlar aynı zamanda, tipik gelişim gösteren bireyleri özel gereksinimli bireylerin özellikleri hakkında bilgilendirmenin ve çeşitli ortak etkinlikler düzenlemenin genel olarak kabulü sağlayabileceğini ve kabul edilme düzeyi arttıkça yasal ve sosyal haklar için çalışmaların hızlandırılabileceğini söyledi.

Dikkati çeken film: Siyah Balon

Etkinlikte gösterilen “Siyah Balon” filminin kahramanı Charlie, Otizm Spektrum Bozukluğu tanısına sahip ergenlik döneminde bir çocuktur. Anne-babası ve erkek kardeşi ile yeni evlerine taşınırlar. Tüm aile bir yandan birbirlerine destek olmaya çalışırken bir yandan da yeni sosyal çevrelerine uyum sağlamaya ve diğer insanların tepkileri ile başa çıkmaya çalışmaktadırlar. Aralarındaki yoğun sevgi bağı, tüm zorlukların üstesinden gelmek konusunda onlara güç verir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.