1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finansal Fair Play kaldırıldı
Finansal Fair Play kaldırıldı

Finansal Fair Play kaldırıldı

UEFA futbolda devrim gibi bir karara imza attı. Kulüplerin ekonomik olarak iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Finansal Fair Play'in kaldırılmasına karar verildi.

A+A-

UEFA futbolda devrim gibi bir karara imza attı. Kulüplerin ekonomik olarak iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Finansal Fair Play'in kaldırılmasına karar verildi. 7 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemeyle beraber kulüpler, Futbol harcamalarını gelirlerinin yüzde 90'ı kadar yapabilecek. Bu limitin 3 sezon içerisinde yüzde 70'e çekilmesi planlanıyor.

AĞIR CEZALAR KAPIDA
UEFA kural ihlali yapan kulüpleri Avrupa'da bir alt organizasyona düşürebilecek. Bu doğrultuda Şampiyonlar Ligi'nde yer alan bir kulüp, UEFA kurallarını ihlal etmesi halinde Avrupa Ligi'ne düşürülebilecek. Ayrıca 2024'te uygulanacak yeni Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplere puan silme ve para cezası verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.