1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray'da kalıyor
Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray'da kalıyor

Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray'da kalıyor

Galatasaray, Riva-Florya anlaşmasında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. Anlaşmaya göre Galatasaray, Florya'daki arsasına geri dönecek ve Emlak Konut'un projesi Florya'yı kapsamayacak. Galatasaray bunun karş

A+A-

Galatasaray, Fatih Terim'in özel isteğiyle Florya'ya geri dönüyor. Emlak Konut, Florya arsasının kapsam dışında bırakıldığını, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup, konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokol imzalandığını açıkladı. Protokol 4 Aralık'ta imzalandı.

Yeni anlaşmayla Florya arazisi, 2016 yılında imzalanan protokolden önceki şartlarla Galatasaray'a geri döndü. Riva arazisindeki gelir paylaşım oranı ve diğer şartlar ise yeni protokolde tamamen geçerli olacak.

 

    157 milyon liraya mâl oldu

    157 milyon liraya mâl oldu

     

    Galatasaray'ın evine dönmesinin bedeliyse 120 milyon TL oldu. Bir önceki anlaşmada yer alan madde nedeniyle Sarı Kırmızılı yönetim, Florya Metin Oktay Arazisi'ni 120 milyon TL ve faizleriyle toplamda 157 milyon TL karşılığında geri aldı.

    Galatasaray için önemli bir gelir kaynağı olarak görülen ve Riva'da yapılan 'Düşler Projesi'nde de konut satışlarına başlandı.

     

      #olayıngeçmişi

      #olayıngeçmişi

       

      • Florya ve Riva ihaleleri 2016 yılında gerçekleşti. İki arazi üzerinde 6 milyar liralık konut projesi planlandı.
      • Galatasaray'ın kasasına Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya içinse 238 milyon lira olmak üzere 1 milyar liraya yakın bir para girmesi bekleniyordu.
      • Galatasaray'ın Florya tesislerini zamanında boşaltmaması üzerine 27 Ekim tarihinde Emlak Konut, sözleşmenin feshedildiğini duyurdu.
      • Galatasaray tarafı ise arsadan çıkmama nedeni olarak Florya'yı boşaltma karşılığında kendilerine 120 milyon TL ödendiğini, fakat taşınma masraflarının 150 milyon TL olduğunu gerekçe göstermişti.
      • Anlaşmazlık üzerine Emlak Konut ve Galatasaray, orta yolu bulabilmek için masaya oturmuştu.

      HABERE YORUM KAT

      UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.