1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray’da büyük şok!
Galatasaray’da büyük şok!

Galatasaray’da büyük şok!

Galatasaray'da büyük bir şok yaşanıyor.

A+A-

Galatasaray’da üst üste yaşanan sakatlıkların ardından durumu en çok merak edilen isimlerin başında gelen Christian Luyindama’dan kötü haber geldi. Sarı kırmızılılar milli maçta sakatlanan tecrübeli stoper için resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak oyuncunun ameliyat edileceğini açıkladı.

İŞTE GALATASARAY’DAN YAPILAN O AÇIKLAMA:

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Gambiya ile oynadığı milli maçta sakatlanan ve bu sabaha karşı İstanbul'a dönen Christian Luyindama'nın sağlık ekibimiz tarafından yapılan kontrolleri sonrası, sol diz ön çapraz bağlarında kopma ve dış menisküsünde yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun ameliyatı planlanmıştır.

”7 AYDA TEDAVİ EDİLİR”

Kulüp doktoru Yener İnce, Lyundama’nın sakatlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sakatlık dünya genelinde ortalama 7 ayda tedavi edilir. Oyuncunun milli takımının bu sakatlığı gözden kaçırması büyük bir skandal. Luyindama’nın 2-3 hafta içinde ameliyat olması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

”%60-65 ORANINDA MENİSKÜS PROBLEMİ EŞLİK EDER”

Luyindama’nın sakatlığı ile ilgili SKOR’a bilgi veren Marmara Üniversitesi Spor Genetiği Uzmanı Doç. Dr. Korkut Ulucan oyuncunun tedavi sürecinin metabolizma hızına bağlı olarak daha erken tamamlanabileceğini söyledi. Korkut Ulucan, Luyindama’nın sakatlığı ile ilgili olarak, ”Bu tip çapraz bağ kopmalarına %60-65 oranında menisküs problemleri de eşlik eder. Bu durum normal olarak sporcunun rehabilitasyon süresini uzatır. Bu tip bir sakatlığın tedavi süresi oyuncunun metabolizma hızına, beslenmesine ve genetik yapısına bağlı olarak 5.5 ay – 7.5 ay arası değişir” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.