1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Gardrobunuza mutlaka bir bardak pirinç koyun (Pirincin mutfak dışında kullanım alanları)
Gardrobunuza mutlaka bir bardak pirinç koyun (Pirincin mutfak dışında kullanım alanları)

Gardrobunuza mutlaka bir bardak pirinç koyun (Pirincin mutfak dışında kullanım alanları)

Pirinç mutfağımızın vazgeçilmezlerinden. Peki yemek haricinde pirincin başka kullanım alanlarının da olduğunu biliyor muydunuz? Pirincin mutfak dışında kullanılan birçok alanı var

A+A-

Gardrobunuz güzel koksun

Gardrobunuz güzel koksun

 

Bir bardak pirince birkaç damla sevdiğiniz bir esansı ekleyin. Gardırobunuza hoş bir koku yayacaktır. 

 

 

Koku birkaç ay sonra etkisini kaybettiğinde bu işlemi tekrarlayın. Beyaz pirinç yerine kahverengi de kullanabilirsiniz ancak kahverengi pirinç beyaza göre daha çabuk bozulur.

 

 

    Kıyafetleriniz küflenmesin

    Kıyafetleriniz küflenmesin

     

    Kıyafet dolabımızı havalandırmak önemli. Ancak bazen nemle ilgili problemler yaşanabiliyor, kıyafetlerinizin küflenmesine neden olabiliyor. Nemli bir evde oturuyor olabilirsiniz ya da kıyafetleriniz tamamen kurumadan dolaba yerleştiriyor olabilirsiniz. Rutubet ya da nem kokmasını engellemek için bir bardak pirinci dolaba yerleştirin. Bu tüm nemi çekecektir.

     

      Telefonunuzu pirince koyun

      Telefonunuzu pirince koyun

       

      Telefonunuz ıslandığında ya da suya düştüğünde bu işlem hayatınızı kurtaracak! Telefonunuzu 48 saat bir kase ya da torba dolusu pirincin içine koyun. Sim kart ve bataryayı çıkarmayı unutmayın. En sık yapılan hata telefonu fön makinesiyle kurutmak. Bunu asla yapmayın. Sıcak hava telefonunuza daha fazla zarar verir.

      Oda parfümü

      Oda parfümü

       

      Oda parfümlerine para vermenize gerek yok. Yine bir bardak pirince sevdiğiniz bir esansı ekleyerek evinizin belirli bir yerine koyun. Eviniz istediğiniz gibi kokacaktır. Aynı zamanda pirinç evin içindeki nemi de çekecektir. 

      HABERE YORUM KAT

      UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.