1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gayriresmi ölçümlerde hatalar olabiliyor
Gayriresmi ölçümlerde hatalar olabiliyor

Gayriresmi ölçümlerde hatalar olabiliyor

Tapu ve Kadastro Dairesi tarafından yürütülen ‘KKTC Kadastro Yenileme ve Tapu Otomasyonu Projesi’ büyük ölçüde tamamlandı

A+A-

 Bu proje kapsamında ülke genelindeki tüm kadastro parselleri, mevcut kadastro haritalarının ve tapu kayıtlarının sayısallaştırılması amacıyla yeniden ölçüldü. Kadastro haritalarının yenilenmesi sonrasında tapu ve kadastro işlemleri için otomasyona geçilebilecek.

Güncellenen parseller ile vatandaşların ellerinde bulunan eski parseller arasında farkların ortaya çıkması bazı bölgelerde problem yaşanmasına neden oldu. Konuyla ilgili olarak Haberci’ye açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Arif Ozankaya, genellikle problem yaşanan parsellerle ilgili olarak mal sahiplerini anlaştırma yoluna gittiklerini fakat anlaşma sağlanamadığı takdirde konunun mahkemeye taşındığını aktardı.

OZANKAYA: GAYRİRESMİ ÖLÇÜMLERDE HATALAR OLABİLİYOR

Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Arif Ozankaya, geçmişte, Tapu ve Kadastro Dairesi memurları tarafından yapılan resmi kadastro ölçümleri ile güncellenen kadastro ölçümleri arasında genellikle fark çıkmadığını fakat gayri resmi olarak arazi ölçümü yapan kişiler tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde hata çıkabildiğini ifade etti.

Gayriresmi ölçümlere göre sınır belirleyerek telleme yapan ve bahçe duvarı yapan vatandaşlar olduğunu belirten Arif Ozankaya, “Biz paftaları sıfırdan çizip sınır belirlemiyoruz. Bizim yaptığımız İngiliz yönetimi döneminde hazırlanan haritaları güncelleyerek sayısallaştırma yani dijital hale getirme çalışmasıdır. Bu çalışmalar sırasında da bazı yanlış kullanımlar ve sınır ihlalleri ortaya çıkıyor. Aslında bu yanlışlıklar hali hazırda vardı fakat resmi ölçüm yapılınca bu yanlışlıklar gün yüzüne çıktı” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.