1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Geçmişten bugüne Kıbrıs’ta kadın olmak”
“Geçmişten bugüne Kıbrıs’ta kadın olmak”

“Geçmişten bugüne Kıbrıs’ta kadın olmak”

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde 'Geçmişten bugüne Kıbrıs’ta toplumsal varoluşta; ailede, toplumda, sosyal statüde ve politikada kadın olmak’ konulu konferans Dr. Sibel Siber’in katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi KİUKAM Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında ‘Geçmişten bugüne Kıbrıs’ta toplumsal varoluşta; ailede, toplumda, sosyal statüde ve politikada kadın olmak’ konulu konferans Dr. Sibel Siber’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Program depremde hayatı kaybeden Kıbrıs ilim öğrencileri ve vatandaşları bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucusu ve Müdürü Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan, “Kadın gönençli bir toplum, aydınlık bir gelecek için her şeydir, altın bir anahtardır. Bu anahtar size arzu edilen, ideal geleceğin kapılarını açacaktır derken; bakıyoruz her yıl 8 Mart günü kürsülere çıkıp kadın hakları, kadınların önemi ve bunun gibi pek çok söylemler, vaatler, alışıla gelmiş etkinlikler yıllardır ne yazık ki süregelen bir durum olmanın ötesinde geçememiştir” ifadelerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu’nun günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada ise “Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Bu anlamlı günde Sayın Başbakanımızın bizimle birlikte bulunması bizi ayrıca gururlandırdı, üniversitemiz adına kendisine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ardından KKTC’nin ilk kadın başbakanı Dr. Sibel Siber gençlerle buluştu. Kadınların yönetim kadrolarında daha üst düzeylerde olması için üniversitelerle birlikte çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Siber, kollektif çalışmalarda bir bacağında üniversiteler olduğunu belirtti.

Siber konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bugüne kadar birçok kadın İngiliz sömürge döneminde başlayıp belleklerimize kazanacak çalışmalar yaptılar. Sağlıkta, sanatta her alanda kadın vardır. Bu kadar küçük bir ülkede bu kadar küçük bir nüfusta neden kadınlarımız arzu ettiği yerde değiliz sorularına yanıt bulmaya çalıştım. Siyasetin bize attığı bu tokatlar nasıl bir travma yaratıyorum nedenlerini aradım. O nedenle de siyasete girdim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.