1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘‘Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Düğün Kültürü’’ İzleyenleri Büyüledi…
‘‘Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Düğün Kültürü’’ İzleyenleri Büyüledi…

‘‘Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Düğün Kültürü’’ İzleyenleri Büyüledi…

Yakın Doğu Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğrencileri ‘‘Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Düğün Kültürü’’ etkinliği düzenledi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane’de gerçekleşen geceye, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, milletvekili Özdemir Berova, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş ve Prof. Dr. Murat Kocaoğlu, Meslek Yüksek Okul Müdürü Sezer Kanbul, davetliler ile misafirler katılım gösterdi.

İzleyenleri Tarihi Yolculuğa Çıkardılar…

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Yeşim Üstün Aksoy'un koordinatörlüğünde öğrencilerin ‘‘Mezuniyet projesi’’ dersi kapsamında gerçekleşen "Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Düğün Kültürü" etkinliğinde, folklör gösterisi, Kıbrıs müzikleri, 1931’den 1982’ye kadar olan gelinlik, bindallı ve nişan kıyafetlerinin sergilenmesi ve o yıllara ait saç ve makyaj uygulamaları bir defile ile gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanı Yeşim Üstün Aksoy, hayalini kurduğu Kıbrıs Türk Düğün Kültürü etkinliğini gerçekleştirebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını, uzun ve meşakkatli bir hazırlanma sürecinden sonra izleyenlere güzel bir gece yaşatıp kısa bir süre de olsa geçmişe götürürek Kıbrıs Türk Kültürünü yeniden yaşattıklarını belirtti.

Aksoy, geceye katkılarından dolayı Yakın Doğu Üniversitesi halk dansları ekibi eğitmeni Üney Bensel, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı başkanı Ertan Nalbantoğlu, Kıbrıs Türk Düğün Kültürünü defile boyunca anlatan Sadiye Desdur, müzikleri ile geceye renk katan     DJ Halil Eren, İletişim Fakültesi Radyo TV Bölüm Başkanı Fevzi Kasap, sunumu gerçekleştiren Emine Sivri ve belgesel gösterimi için Fatma Özok’a teşekkürlerini sundu.

Etkinlik, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölüm öğrencilerinin hazırladığı Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecek ikramları ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.