1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Geleneğin Ustaları” pul serisi tanıtıldı
“Geleneğin Ustaları” pul serisi tanıtıldı

“Geleneğin Ustaları” pul serisi tanıtıldı

“Geleneğin Ustaları” posta pulu serisine konu olan ülkenin iki ustası Hakan Aşık ve Hasan Eminağa’yı onurlandırmak, pulları tanıtmak ve satışa çıkışını kutlamak amacıyla tören düzenlendi.

A+A-

Posta Dairesi Müdürlüğü önünde düzenlenen törende, 17 yıllık seyyar sulu muhallebi satıcısı Hakan Aşık’ın sulu muhallebisi ikram edilirken, 41 yıllık seramik ustası Hasan Eminağa da tekerlek üzerinde küçük seramik kaplar yaparak yapılışları hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Posta Dairesi Müdürü Söğüda Besimler Tabak, törende yaptığı konuşmada, “Geleneğin Ustaları” pul serisi için Aşık ve Eminağa’nın fotoğraflarının çekilip, çizimleri yapılarak pullarda kullanıldığını ifade etti.

Tabak, pulların ve ilk gün zarflarının bugün satışa çıktığını da belirtti.

Törende daha sonra Söğüda Besimler Tabak, Aşık ve Eminağa’ya büyütülerek çerçevelenmiş pulları, pul serisi ile İlk gün zarflarını hediye ederken, teşekkür belgesi de verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.