1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gençler tek tek köyü terk ediyor
Gençler tek tek köyü terk ediyor

Gençler tek tek köyü terk ediyor

Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, 1974’ten beri köyde kırsal kesim arsası dağıtılmaması nedeniyle büyük bir göç yaşadıklarını vurguladı

A+A-

Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, köyde en büyük sorunun kırsal kesim arsası olduğunu söyledi. Muhtar Tayanç, 1974 yılından beridir köy gençlerine arsa verilmediğini belirterek, bunun köyde göç yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. Tayanç, bakanların sürekli muhtarlarla istişare içinde olup yol haritası çizmesi gerektiğini vurguladı. Güzelyurt’ta kaymakam olmadığını anımsatan Muhtar Tayanç, içişleri bakanlığı’ndan ise 5 aydan beridir randevu alamadığını söyledi. Tayanç, bu yüzden de köydeki sorunları yetkililere aktaramadığını dile getirdi.

“1974’ten beri arsa verilmedi”

Aydınköy Muhtarı Tayanç, “Köyümüzün en büyük sorunu, kırsal kesim arsalarıdır. 1974 yılından beridir bu köyde yaşayan gençlere, kırsal kesim arsası verilmedi. Bu da beraberinde göç getirdi. Köyün 1.800 nüfusu var. Gençler kırsal arsa istiyor ama vermiyorlar. Bakanlar göreve başlamadan önce muhtarlardan bilgi alsın ki sorunların çözümü için bir yol çizebilsin. Bir zamanlar köylü, şehirlinin efendisiydi ama artık köylü şehirlinin eşeği oldu” şeklinde konuştu.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.