1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ Gençlere değil, UBP’li üyelere kırsal kesim arsası dağıtıyorlar ”
“ Gençlere değil, UBP’li üyelere kırsal kesim arsası dağıtıyorlar ”

“ Gençlere değil, UBP’li üyelere kırsal kesim arsası dağıtıyorlar ”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Gazimağusa İlçe Başkanı Tamer Karakaşlı, UBP-DP azınlık hükümetinin sözde gençlere yönelik dağıtılan Kırsal Kesim Arsaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Karakaşlı, UBP-DP azınlık hükümetinin ihtiyaçlı gençler için dağıttığını savunduğu kırsal kesim arsalarının hangi şartlarda ve kimlere verildiğini, verilen bu arsaların gerçekten ihtiyaç sahibi gençlere mi? verildiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Yaptıkları çalışmalar ve araştırmalar sonucunda dağıtılan arsaların çoğunlukla ihtiyacı olmayan kişiler ve UBP’li üyeler olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Karakaşlı, ihtiyaçları olmadığı halde dağıtılan bu kırsal kesim arsalarının bazılarının başkalarına satıldığını açıkladı.

Aynı sistem ve mekanizmanın yıllarca sanayi bölgesi arsalarında da yapıldığına dikkat çeken Karakaşlı, “ Ülkede gerçekten ihtiyaç sahibi gençlerimiz var. Seçim yatırımı maksadıyla yapılan bu haksız ve adaletsiz uygulamalar kabul edilemez “dedi. 

Karakaşlı, “Şehirlerde ve köylerde gerçekten ihtiyaçlı olan gençler araştırılarak, siyasi kimliğine bakmaksızın bu haktan herkesin eşit bir şekilde faydalanmasını sağlamak TKP Yeni Güçler’in en büyük önceliklerinden birisi olacaktır. ” dedi.

Kırsal kesim arsaları dağıtmanın aslında çokta fayda sağlamadığını söyleyen Karakaşlı, “ Geçmişte de birçok kırsal kesim arsa dağıtıldı, ama birçok genç ekonomik nedenlerden dolayı ev yapamadı ve arsalarını satmak zorunda kaldı. Gençlere kırsal kesim arsaları dağıtmakla kalınmamalı, uzun vadeli ve düşük faizli kredi ile desteklenerek konutun yapılması sağlanmalıdır” dedi.

TKP Yeni Güçler olarak her zaman hak ve adaletten yana olduklarını söyleyen Karakaşlı, “ TKP Yeni Güçler ile oluşacak Halkın İktidarında sosyal adalet ve eşitlik mekanizmasının tam anlamıyla uygulanacağı, haksız yere alınan kararların ve yapılan tüm uygulamaların hesabının tek tek sorulacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.