1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Gençlerin estetik yaptırmasının en önemli sebebi?
Gençlerin estetik yaptırmasının en önemli sebebi?

Gençlerin estetik yaptırmasının en önemli sebebi?

Sosyal medyanın güzellik ve estetikle ilgili konularda gençleri çok etkilediğini biliyor musunuz?

A+A-

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman, "Gençler, tüm Instagram'daki hemcinslerinden daha güzel olmayı isteyebiliyorlar" dedi, estetik hakkında pek çok merak edilen soruyu yanıtladı.

Her şeyin olduğu gibi güzellik ve estetiğin de modası var. 2019’un ortalarına geldiğimiz şu günlerde bu yılın güzellik ve estetik modaları neler diyebiliriz?

Bu yılın modası doğallık. Özellikle abartılı boyutta memeler, kalçalar ve yüzler out. En çok istenilen ince ve çekici bir yüz. Elmacıkları belirgin, yüz ovali net olması da bu yılın modası diyebiliriz.

En moda uygulamalar, sculpsure submental ile gıdı eritme ve yüz ovali, simon dolgu, simon mezolift ve tabi ameliyatsız yüz germede tüm yüzün çalışılabildiği endolift. 

Ülkemizde en çok hangi estetik operasyonlar rağbet görüyor?

Ben cerrah değilim ama tüm dünyada en çok meme, burun ve liposuction önde gidiyor. Son dönemlerde Brezilya kalçaları da oldukça talep gören işlemler arasında. Yaşın uzaması ile genital bölge, kollar, bacaklar ve vücuttaki sorunların ameliyatsız tedavileri daha ön plana çıkmaya başladı.

Kadınların özellikle benzemek istediği ünlü isimler var mı?

Bazı dudaklar çok istenirdi. Sanırım gittikçe daha çok motif instagram gibi mecralar sayesinde her gün defalarca önümüze düşüyor. Artık kimse tek bir kişiyi beğenip idol olarak kabul etmiyor.

Ameliyatsız estetik operasyonlar çok meşhur oldu. Bu operasyonlardan biraz bahseder misiniz?

Ameliyatlar cildin fazla olan kısmının kesilip cildin küçültülmesi ve sıkı hatlara ulaşmak için yapılır. Yeni teknolojiler cildi kesmeden de cilt altında yüksek ısının aynı etkiyi yaptığını ispatladı. Çok büyük ve ileri durumlar olmadıkça ameliyatsız yapılan bu işlemler ile gevşeme ve sarkmalar tedavi edilebilmekte.

Sizce estetiği kimler yaptırmalı?

Zaman içinde sağlıklı ve genç görünümünü kaybettiğini düşünenler ve erken yaşta ideal görüntüden uzak olanlar estetikten en çok fayda gören kişiler. Özellikle kişinin aile, iş ve sosyal hayatında olumlu yönde çok fazla etkileri olabilmekte.

Doğru uygulamaya nasıl karar verilmeli?

Doğru uygulamaya öncelikle neyin bozuk, yaşlanmış ya da eksik olduğunu muayene ederek tespitle başlanır. İkincisi ise o sorun için en ideal ve en iyi sonuç verecek yöntem ya da yöntemlere karar vermektir.

“Kadınlarda estetik yaşı 18’e düştü” haberleri çıktı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Gençler erken yaşta neden estetik olmak istiyor?

Özellikle kilo problemleri ve hızlı kilo alıp verme sorunları gevşeme ve sarkma sorunlarını daha erken yaşlara indirdi. Gençlerin mükemmeli aramaları buna önemli bir sebep. Tüm Instagram'daki hemcinslerinden daha güzel olmayı isteyebiliyorlar. Kliniğime gelen hastaların gerçekten yapılacak olan işlemlere ihtiyacı olup olmadığını, harcanacak zaman ve paranın karşılığının olup olmayacağını çok önemser ve hastalarım ile detaylı konuşurum. Sorun ya da sonuç yeterli değilse yapmamayı tercih ederim.

Sosyal medyanın bu isteklerde etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

En önemli sebep sosyal medya. Özellikle app’ler sayesinde çirkin ya da kusurlu olan kalmadı. Bu da gerçek hayat ile profilimiz arasında bir çelişki yaratmaya başlıyor ve app’ler ile düzeltilmiş görüntümüzü aramaya başladık. Böyle giderse yakında gerçek görüntümüz ile dışarı çıkmaktan utanan bir grupla karşılaşıp onun psikolojik ve sosyolojik sorunlarını da estetik gibi tedavi gündemimize alacağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.