1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Genel Kurul indirimli tahsilata ilişkin yasa gücünde kararnameyi görüştü
Genel Kurul indirimli tahsilata ilişkin yasa gücünde kararnameyi görüştü

Genel Kurul indirimli tahsilata ilişkin yasa gücünde kararnameyi görüştü

Meclis Genel Kurulu’nda, özel gündemde bulunan “İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname” görüşüldü.

A+A-

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Ersin Tatar, kararnameye ilişkin raporu okudu.
 

ÖZGÜR
 

Bunun üzerine CTP milletvekili Birikim Özgür söz aldı.  


Erken seçime gidilmesi konusuna değinen Özgür, komitedeki çalışmaların Çarşamba günü tamamlanmasının ardından Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın Genel Kurul’a sevk edilebileceğini söyledi. 


Ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Özgür, “ Bu siyasi ortamda herhangi bir anlaşma imzalanmasını doğru bulmuyorum” dedi.


Özgür, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın“bütçe fazla verdi” açıklamasını “uydurma” olarak niteledi.


Özgür, “Sayın Denktaş, yapısal düzenlemeler olmadan tesadüfen olan şeyleri‘bütçede artıya geçtik’ diyerek seçim malzemesi olarak kullanıyor” ifadesine yer verdi.


Vergi düzenlemesinin, anayasaya aykırı olduğunu kaydeden Özgür, “Bu konuda muhalefetimiz söz konusu. Siz ‘devletin sonsuza kadar yaşatacağız’ diyorsunuz ama hem yasalara hem de anayasaya aykırı davranıyorsunuz” şeklinde konuştu.


Özgür, bu kararnameye olumsuz oy kullanacaklarını belirtti. 
 

SOYER

  

CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP’nin CTP’yi köşeye sıkıştırmaya, CTP üzerinden de ortağını dövmeye çalıştığını kaydederek, UBP içinde sorunlar olduğunu söyledi.

Denktaş’ın CTP’ye yönlenmesini de anlayamadığını ifade eden Soyer, “En iyisi Temmuzdu. Bunu söyledik. Bütçe de sıkıntı da olmayacaktı ve 2018 kazanılacaktı” şeklinde konuştu.

Soyer, “Ben ilk günden Serdar Denktaş’a gizli başbakan demiştim. Meclis çalışmalarında Sayın Denktaş bizi muhatap alıyor. Başbakan arazi. Bu da memlekette siyaset oluyor. Fikir söyleyen kötü, arazi olanlar itibarlı oluyor. Denktaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Vergi konusunda açıklamalarda bulunan Soyer, vergi konusundaki politikaları eleştiren, bu alanda otomasyonun ve sektörel listelenmesinin şart olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.