1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Gerçek sahibi olup olmadığı araştırılıyor”
“Gerçek sahibi olup olmadığı araştırılıyor”

“Gerçek sahibi olup olmadığı araştırılıyor”

Yargıtay’ın Kapalı Maraş ile ilgili 1974 tarihli koçanlarda Taşınmaz Mal Komisyonu’nda iade, takas veya tazminat yönünde karar verebileceğine hükmetmesiyle birlikte gözler bu kez de Taşınmaz Mal Komisyonu’na çevrildi.

A+A-

Kapalı Maraş’ta taşınmazı bulunan bir Kıbrıslı Rum’un, bu mülklerin Vakıf malı olduğuna dair alınan kararın iptali için yaptığı başvurunun Yargıtay’da reddedilmesinin yanı sıra müracaatı halinde Taşınmaz Mal Komisyonu’nun iade, takas veya tazminat yönünde karar verebileceğine hükmetmesiyle gözler bu kez de Taşınmaz Mal Komisyonu’na çevrildi.

Yargıtay’da alınan karar ile ilgili önceki gün Haberci’ye açıklamalarda bulunan Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter, “Mahkemenin Kapalı Maraş’ın Vakıf malıdır şeklinde 2005 yılında alınan kararı teyit ettiğini” belirtirken, Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Ayfer Said Erkmen de kararı, “Vakıflar İdaresi’nin Maraş’ın Vakıf malı olduğu iddialarına yanıt” olarak nitelendirdi.

“TMK 1974’Ü ESAS ALACAK”

Yargıtay’ın almış olduğu kararın henüz TMK’ya ulaşmadığını söyleyen Erkmen, bir hafta içerisinde kararın ellerine ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Erkmen, aldıkları duyum ve basından da takip ettikleri kadarı ile bundan sonra TMK’nın Maraş ile ilgili 1974 koçanlarını esas alacağını kaydetti.

“USULSÜZ TRANSFERLERDE YETKİLİ DEĞİLİZ”

“Daha önce usulsüzce transfer ve geçişler yapılmış olsa dahi biz artık bunları incelemeye yetkili değiliz” diyen TMK Başkanı Erkmen, Yüksek Mahkemenin ayrıca 1974’teki koçanların esas alınması kararına da işaret etti.

“GERÇEK SAHİBİ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR”

Yargıtay’da alınan kararı, “Vakıflar İdaresi’nin Maraş’ın Vakıf malı olduğu iddialarına yanıt” olarak nitelendiren Erkmen, konunun detaylı olarak ele alınması ve incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

“Tam olarak biz de net bir bilgi sahibi değiliz, görelim ve anlayalım” diyen Erkmen, 1974 tarihli koçanlarda da gerçek mal sahibinin başvuran kişi olup olmadığına dair de incelemelerde bulunduklarından bahsetti.

Erkmen, “Bu kararı sadece biz vermiyoruz, Savcılık da inceliyor, İçişleri Bakanlığı da inceliyor ve ona göre bir karar veriliyor” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.