1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Girne, bu sene de kışa hazır değil..
Girne, bu sene de kışa hazır değil..

Girne, bu sene de kışa hazır değil..

Geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Girne, bu sene de kışa hazır değil..

A+A-

Sonbaharın ikinci yarısını yaşadığımız bugünlerde yağışlı ve serin hava ülkemizi de etkisi altına aldı. Dün yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur ise Girne’de hayatın felç olmasına yetti.

Özellikle Girne Ordu Pazarı önünde yol trafiğe kapandı ve bölge sular altında kaldı. Altyapı çalışmalarının yetersiz olduğu bölgede kısa süreli elektrik kesintisi de yaşandı. Rögarlar patladı, bazı yollar, ev ve iş yerleri taşkın nedeniyle su altında kaldı.

TEDBİR ALINMIYOR

Bu arada sağanağın ardından asfaltın altındaki boşluk ekipler tarafından fark edildi. Yoldaki çökme tehlikesi nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Bölgede bulunan banka ATM’lerinde de arıza yaşandı. Bölge halkının hayatını zorlaştıran bu olayın ardından ortaya çıkan görüntüler geçen yıl yaşanan sel felaketinden hiçbir ders çıkarılmadığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını adeta kanıtlar nitelikteydi.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da kendilerini iş yerlerine ve yağmurdan korunabilecekleri alanlara attılar. Haberci ekibine konuşan bölge sakinleri her yıl aynı sıkıntıları yaşadıklarını, alt yapı çalışmalarının yetersiz olduğunu ve geçen yıl yaşanan felaketin ardından bu yıl da aynı şeyleri yaşamaktan korktuklarını söylediler.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.