1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Girne’de Nidai, Mağusa’da Arter BANKO
Girne’de Nidai, Mağusa’da Arter BANKO

Girne’de Nidai, Mağusa’da Arter BANKO

Haberatör Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Eş, Girne ve Gazimağusa bölgelerinde hangi adayın daha önde olduğu ve kazanmasına kesin gözüyle bakıldığı ile ilgili analizini okuyucuları ile paylaştı.

A+A-

Haberatör Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Eş bugünkü köşe yazısında, 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Yerel seçimler ilgili olarak tahmin ve değerlendirmelerine Gazimağusa ve Girne Bölgesi ile devam etti. İki bölgede de seçimin galiplerinin şimdiden belli olduğunu ifade eden Eş, Girne’de Nidai Güngördü, Gazimağusa’da ise İsmail Arter’in seçimi Banko kazanacaklarını söyledi.

Gazimağusa’da UBP, DP ve YDP’nin desteklediği mevcut Belediye Başkanı İsmail Arter’in son dört yılda yapmış olduğu hizmetler ve projelerle öne çıkan, taraflı tarafsız her kesimin sevdiği bir aday olduğuna vurgu yapan Eş, “Sayın Arter, kendine en yakın rakibinden nerdeyse iki katı fazla oy alacak. Arter’in açık ara farkla sandıktan birinci çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum.” ifadesini kullandı.

Arter’in rakipleri içerisinde kendine en yakın ismin UBP eski İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu olacağını söyleyen Eş, UBP’nin en güçlü bölgesi olan Mağusa’da sevilen birisi olarak bilinen Güneşoğlu’nun, birçok UBP’li yanında farklı kesimlerden oy alabilecek bir kişi olarak öne çıktığını, seçimden iyi bir oy oranı yakalayacak olsa da bunun kendisinin başkan seçilmesi yeterli olmayacağını dile getirdi.

CTP’nin adayı Erol Adalıer’ın, adaylar içinde en güçsüz olduğuna vurgu yapan Eş, CTP ile TDP arasındaki sözde ittifak işbirliği bu bölgede yapılamadığını, kendi partisinden bile oy alamayacak olan bir kişiyi Başkanlığa aday gösteren CTP’yi ise bu bölgede 24 Haziran akşamı hüsran beklediğini söyledi. Eş, Bağımsız aday olarak seçime katıldığını açıklayan fakat CTP’nin ve TDP’nin gizli adayı olduğunu düşündüğü Ulaş Gökçe’nin akademisyen kimliği ile öne çıksa da seçimden en az oyu alan bu sebeple en çok üzülecek kişi olacağını söyledi.

CTP ile TDP arasındaki sözde işbirliğinin Gazimağusa’da olduğu gibi Girne’de de becerilemediğini söyleyen EŞ, CTP ve TDP’li seçmenden oy alabilecek birkaç adayın daha bağımsız aday olarak seçime katılmasının CTP ve TDP’nin bütün planlarını altüst ettiğini söyledi. Eş, CTP’li bir önceki Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın bağımsız aday olarak adaylığı ilan etmesi, son olarak Aygın’ın CTP’den ihraç edilmesi ile birlikte CTP’nin Girne’de karpuz gibi ikiye bölündüğünü işaret etti. EŞ, CTP’nin Girne bölgesinde genç bir adayı Birol Karaman’ı aday göstermesine karşın, karşısında çok güçlü bir rakip olması nedeniyle seçimden ikinci çıkacağını söyledi.

Girne Bölgesinde mevcut başkan Nidai Güngördü’nün son derece mütevazı ve beyefendi bir kişi olması, iyi bir Belediyeci ve büyük bir tecrübeye sahip olduğuna vurgu yapan Eş, “ Başkan Güngördü, yıllarca Girne Belediyesi’nde müdürlük görevi yürüttükten sonra Bağımsız aday olarak girdiği 2014 seçimlerinde başkanlığa seçildi. Son dört yılda Girne’nin çehresini değiştirdi. Son dönemlerde karalama kampanyasına maruz kalsa da herkes tarafından sevilen Nidai Bey, bu seçimlerde de başarıyla çıkacaktır. Sayın Güngördü, benim favorim adayım.. Banko kazanacak dediklerimden.. %50+ bir oy alacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.