1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Göç mevsimi bitiyor! Spotçular bayram etti
Göç mevsimi bitiyor! Spotçular bayram etti

Göç mevsimi bitiyor! Spotçular bayram etti

Memur atamaları ve okulların açılmasıyla birlikte sıfır eşya alamayan vatandaş soluğu spotçularda aldı. Ekonomik durgunluk ikinci el eşya satan spotçuların işlerini artırdı. Dükkan başı aylık 80 bin TL kazanan var.

A+A-

4 milyonu aşkın öğrenciyi barındıran İstanbul'da üniversitelerin açılacak olması spotçuları hareketlendirdi. Ucuz ev eşyalarının merkezi olan bu mağazalar, dar gelirliden ataması yapılmış memura kadar her kesimden vatandaşın da vazgeçilmezi. Aylık kazançları ise 80 bin TL’yi buluyor.

Yenişafak Gazetesi’nin haberine göre; öğrenci evlerinin vazgeçilmezi spotçular, okul sezonunda aylık dükkan başına 80 bin liralık ciro yapıyorlar. Üniversitelere kayıt ve ev bulma telaşını kapsayan 2 aylık süreçte kazançlarının tavan yaptığını paylaşan spotçular, masraflar çıkınca 50 bin lira net kar elde ettiklerini söylüyor. Memur ataması zamanında da ciroların tavan yaptığını aktaran dükkan sahipleri, dar gelirlinin de tercihi olunca yılın farklı zamanlarında ciddi gelirler elde ediyor. Eşyasını satmak zorunda kalan vatandaştan işin bir bakıma kuralı gereği çok ucuza alınan eşyalar, biraz bakım sonrasında onlarca kat farkla pazara sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.